SEARCH

Zašto je Van Cleef & Arpels trenutno najpopularniji brend luksuznog nakita?

Otkrivamo kako su narukvice luksuznog francuskog brenda Van Cleef & Arpels postale kultni predmet i želja svih ljubitelja nakita
09.02.2024.
IMAGE SOURCE: Pinterest
RECOMMENDED

Ako se ovih dana nađemo na TikToku koji prikazuje viralni nakit, nema šanse da nećemo vidjeti bar jedan video francuskog brenda nakita Van Cleef & Arpels. Prva pomisao kada čujemo ime brenda nam je naravno djetelina s četiri lista koja predstavlja i njihov najpoznatiji dizajn. Već dulje vrijeme traje opsjednutost njihovim narukvicama i ogrlicama koje su zasjenile čak i Cartier. Svi se sjećamo kada je Cartier Love kolekcija bila san svih ljubitelja nakita. Čiste linije i odvažni oblik ikonične zlatne narukvice pozicionirali su Cartier na vrh.

nakit

Cartier je dugo glasio kao najpopularniji brend luksuznog nakita, ali cijene omiljenih modela su napravile preokret. Cartier Love narukvice sada koštaju više od 7 000 dolara, što je mnoge natjeralo u potragu za pristupačnijim modelima. Postoje modeli koji niti ne pokušavaju sakriti koji brend kopiraju, ali baš su oni razlog zašto je popularan brend poput Cartiera počeo gubiti na važnosti. Njegovo mjesto je zauzeo drugi luksuzni brend Van Cleef & Arpels, ali pitanje je zašto?

Van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels je luksuzni brend nakita koji je osnovan brakom Estelle Arpels i Alfreda Van Cleefa 1895. Kombiniranje kvalitete izrade i materijala s jedinstvenim dizajnom dovelo je brend do statusa visoke vrijednosti na tržištu nakita. Njihova najpopularnija kolekcija je bila i ostala Alhambra koja je stvorena motivom privjeska za sreću zbog čega njezin dizajn izgleda kao djetelina s četiri lista, a inspirirana je istoimenom palačom koja se nalazi u Grenadi u Španjolskoj.

https://www.tiktok.com/@damselincartier/video/7293829258416278816?q=van%20cleef%20bracelets&t=1707395873066

Zapitali smo se što ovu marku čini toliko jedinstvenom. Je li stvar u kombinaciji razigranog i elegantnog dizajna sa siluetama inspiriranim prirodom ili zbog toga što su njihovi najpoznatiji modeli poznati kao simboli sreće? Znamo da je inovativni dizajn često razlog koji može neki model ili brend proslaviti preko noći. Bottega Veneta je trebala samo izmisliti novi dizajn naušnica koji je zapravo prilično jednostavan i vidjeli smo kako je cijeli svijet poludio za njima.

U ovom slučaju se ne radi o novom dizajnu, budući da su prvi modeli Alhambra kolekcija predstavljeni još 1968., ali u posljednjih godinu dana je popularnost brenda doživjela veliki porast. Ono što možemo pretpostaviti je da je zasićenost čistim oblicima poput Cartierove narukvice potaknula ljubitelje nakita da potraže nešto potpuno drugačije, a to su očito pronašli u djetelini s četiri lista brenda Van Cleef & Arpels. Pomoglo je što njihove ogrlice i narukvice obožavaju i slavne osobe poput Margot Robbie, Reese Witherspoon, Gwyneth Paltrow te neki od članova kraljevske obitelji.

van cleef

Ono što nam se sviđa kod Van Cleef & Arpels nakita je to da ga bez problema možemo nositi svaki dan isto kao i na svečane događaje. Dizajn brenda je jedinstven i nije čudo da su društvene mreže apsolutno opsjednute. No, već sada ima puno kopija poznatih modela (pogotovo narukvica) pa postoji mogućnost se njegova sudbina neće mnogo razlikovati od sudbine Cartiera. Kopije modela su došle do razine da ih je teško razlikovati od originala, što naravno ljude potiče da kupe jeftinije verzije, ali zbog toga često brendovi poput ovih počinju gubiti na važnosti. Ne znamo što donosi budućnost, ali zasad možemo priznati da je Van Cleef & Arpels narukvica uspjela očarati i nas.

@luxecollective

Real vs SUPER FAKE Van Cleef Alhambra Bracelet 🧐 Taking a closer look at the details of the FAMOUS Van Cleef and Arples bracelet next to a dupe! Did you spot the differences? 👀

♬ original sound – Luxe Collective
SAZNAJ VIŠE: