Nova Valentino trgovina vodi vas na stilsko putovanje Italijom

Zavirite u predivnu Valentino trgovinu na Madison Avenue u New Yorku koja ima potpuno novi izgled inspiriran talijanskom kulturom
14.11.2023.
IMAGE SOURCE: Valentino

Valentino je preuredio kultni prostor na Madison Avenue u New Yorku i ne možemo se dovoljno nadiviti osvježenom dizajnu i arhitekturi koja uključuje snažne kulturne elemente. Novi butik prostire se na tri kata, a najpoznatiji je po tome što je služio kao dugogodišnji vodeći prostor za Calvin Klein. Sada je interijer pretvoren u pravo remek djelo talijanskog stila koji odmah možemo primijetiti po visokim stupovima koji se prostiru na neoklasičnoj fasadi iz 1927.

Valentino Madison Avenue

Već znamo da puno toga utječe na našu želju za kupovinom, a jedan od glavnih čimbenika je uređenje prostora u kojem se nalazimo. Vjerujemo da je Valentino mislio na to kad je uređivao novu trgovinu, budući da izgleda poput pravog malog muzeja u koji bi svatko želio ući. S druge strane baršunasti detalji i raspored trgovine stvaraju ugodnu atmosferu u kojoj posjetitelji mogu uživati prilikom kupnje.

valentino interijer
valentino

Posjetitelji u Valentino trgovinu ulaze kroz dvostruka vrata i odmah u prizemlju imaju priliku doživjeti monumentalnu prirodu prostora s visokim stropovima i čeličnim stupovima, a interijer je popunjen mramornim tepisima i raskošnim sjedalima od crvenog baršuna. Ono što se odmah može primijetiti je legendarna Valentino crvena boja koja se nalazi po cijelom dućanu.

interijer
moda

Dramatično stubište izrađeno od raznih mramora vodi do druge razine gdje se nalazi cijela ženska kolekcija. Veliki crveni ormari i crno-bijeli podovi savršeno se nadovezuju na palete boja i dizajn iz prizemlja i stvaraju skladnu atmosferu.

ženska kolekcija

Trgovina ima i VIP područja koja obuhvaćaju privatnu dnevnu sobu i garderobe, lustere po narudžbi, posebne stolice francuskog arhitekta Charlesa Zana i jedinstvenu keramiku koja dodatno podiže cijeli prostor. Na podzemnoj razini se proteže kat muške kolekcije koji dijeli ugođaj i toplinu ostalih katova.

kolekcija

Polukat njujorške zgrade posvećen je umjetnosti i predstavljat će rotirajući popis lokalnih galerija, počevši od Magazzino Italian Art – još jedan način da se naglasi talijanski identitet kuće. Valentno Madison Avenue trgovina nam na neki način daje dojam putovanja Italijom usmjerenom na umjetnost. Koliko god našu pažnju obuzimaju modni komadi u svakom kutu, sama šetnja trgovinom čini se kao jedinstveno stilsko iskustvo.

galerija
SAZNAJ VIŠE: