Uronite u svijet opijajuće glazbe koju stvara Saint Levant

Kada se prvi put pojavio na glazbenoj sceni 2018. godine, pjesmu "Maria" koja je bila oda njegovoj mami ovaj glazbenik potpisao je kao Yung Wan. Nakon "Jerusalem Freestile" u 2020. vratio se svom pravom imenu, Marwan Abdelhamid, a tek u kolovozu 2021. godine zapravo upoznajemo Saint Levanta koji je ovoga puta tu da ostane
26.11.2022.
IMAGE SOURCE: BURO.

Ako ste bili na Instagramu prethodnih par dana, a vjerojatno jeste, možda ste uspjeli vidjeti viralne stihove njegove zavodljive pjesme „ Very Few Friends“ –I wanna take you to Paris and spoil you
I wanna go to Marseille and enjoy you
I want those guys in your DM’s who talk to themselves
And then tell all their friends that they know you
I wanna make you forget about your ex
I want you overthinkin’ all your texts –
 koje Saint pjeva iz stolice, gledajući direktno u kameru, zavodeći nas glasom i pogledom.

Porijeklo glazbenika ima dominantnu ulogu u njegovom stvaralaštvu, njegova mama je polu Francuskinja – polu Alžirka, a tata polu Srbin – pola Palestinac. On je rođen u Jeruzalemu, odrastao je u Gazi i odatle nosi nostalgična sjećanja usprkos ratnim užasima koji su doveli da toga da se njegova obitelj morala seliti kada je on imao sedam godina. Saint je na misiji da razbije predrasude koje ljudi imaju o njegovoj zemlji, a „Haifa in a Tesla“  bila je prva pjesma koja je ponosno proglasila njegove palestinske korijene.

On s obitelji govori francuski, s prijateljima arapski, a na fakultetu engleski i upravo to mu je omogućilo da besramno pokaže svoju eklektičnu prirodu, pjevajući na čak tri jezika, nerijetko u jednoj pesmi. U multikulturalnim numerama koje stvara sudaraju se prošlost i budućnost, očaj i nada i sasvim različiti svjetovi. Njegova glazba odskače od mainstrem-a, nemoguće je smjestiti ju u jedan žanr i za tim zapravo nema potrebe. Saint u svojim pjesmama donosi iskrene emocije i duboke osobne priče, a njih je potrebno pažljivo slušati i osjetiti.

Marwan je posljednjih par godina bio fokusiran na aktivizam, možda ga znate i sa TikToka gde je okupio svoju nemalu zajednicu. Prošle godine, ostao je pred izborom da nastavi sa svojim aktivističkim angažmanom, razvijanjem start up-a ili da se okrene glazbi. Donio je odluku da to bude glazba i da se kroz umjetnost nastavi boriti za promjenu pripovijesti o svom narodu koji se prikazuje u tradicionalnim medijima. 

Saint u narednom periodu prvo planira diplomirati na smjeru međunarodnih odnosa, a sljedeće godine mu je plan preseliti u LA. Iskreno se nadamo da ćemo biti u prilici da ga u međuvremenu slušamo negdje u Europi, a do tada, nastavljamo uživati u svijetu njegove opijajuće glazbe.

SAZNAJ VIŠE: