Ured u kojem želite raditi: vodimo vas u zagrebački dizajn studio Holographik

Funkcionalan i estetski pročišćen prostor u kojem je sve podređeno dobroj radnoj atmosferi
09.04.2022.
IMAGE SOURCE: Holographik Studio

Iako je remote work postao najveći trend (možemo li ga tako nazvati?) u posljednje dvije godine i mnogi se nakon popuštanja svih mjera nerado vraćaju u svoju radnu okolinu, postoje neki prostori u kojima se jednostavno osjećate dobro i produktivno. S tim na umu, kazat ćemo da su interijer i atmosfera važne stavke u nekim zanimanjima . Naravno da nećete birati radno mjesto po boji sofe koju ste zatekli na razgovoru za posao, ali ugodan interijer uvelike olakšava boravak od 8+ sati koliko svi provedemo u uredu. Naši sugovornici nisu “9 to 5” ljudi, a to je lako za zaključiti jer im djelatnosti obuhvaćaju: digital dizajn, motion, 3d, strategiju i poseban odjel za razvoj clothing brendova za klijente iz cijelog svijeta.  Njihovo radno vrijeme je agencijsko, a ako ste ikada radili u agenciji ili ste upoznati s agencijskim tempom, onda znate da se u uredu nekad i “živi”.

Ured studija Holographik se nalazi u jednom zagrebačkom kvartu i prostire se na 200 četvornih metara. U uredu je zaposleno dvadeset kreativaca, a kompletan interijer je podređen tome da se svi osjećaju što ugodnije:  “U prostoru smo željeli postići ugođaj topline od samog jutra kroz cijeli dan i to s dnevnim svjetlom.

Rasvjeta je  raspoređena tako da  se vibe samog prostora mijenja ovisno o potrebi i namjeni. Atmosfera je čista i vizualno privlačna, a studio je pun biljaka koje daju osjećaj života i topline.” – kazao je Hrvoje Grubišić, osnivač studija.

Kompletno uređenja potpisuju sami što mogu zahvaliti interesu za umjetnost, arhitekturu i općenito uređenje interijera. Za uređenje su koristili namještaj i detalje provjerenih brendova iz Hrvatske i inozemstva. Tako ćete u Holographik studiju pronaći komade s potpisom Prostorije i Regular Company, ali i danskog brenda Ferm Living te nizozemskog Dutchbone. U samo dva mjeseca su uspjeli stvoriti prostor koji je funkcionalan i estetski privlačan.

“Prostor se vrlo lako može prilagoditi potrebama razmještajem namještaja koji je od starta dizajniran da se lagano može pomicati unutar prostorije. Svi pomoćni pregradni zidovi su maknuti kako bi se postigla maksimalna osvijetljenost prirodnim svjetlom što je prostoru dalo izgled loft/studio apartmenta. Glavna soba ima jednu staklenu pregradu koja omogućuje maksimalno osvjetljenje i koja odvaja radni dio lounge-a.” – ističe Hrvoje.

Na pitanje gdje najviše borave tijekom radnog dana odgovorio je: “Kroz cijeli prostor se nekako rasporedimo ovisno o dijelu dana. Radimo većinom za internacionalne klijente tako da redovito imamo meetove / callove s klijentima pa se uvijek nađe dio ureda gdje se u miru može odraditi call. Od starta je bio cilj da se stvore manje jedinice za sjedenje unutar lounge zone gdje ljudi mogu u miru doći i raditi u svom fokusu.”

Holographik je prije nekoliko dana proširio svoj tim u regiji i otvorili su prvi studio u Beogradu. Iako ne znamo prati li estetikom ovaj zagrebački, ne sumnjamo da je vizualno i funkcionalno iskustvo dovedeno do savršenstva. Saznat ćemo uskoro..

SAZNAJ VIŠE: