Umjetnik koji je cijelu vilu prekrio doodles crtežima

Britanski umjetnik Sam Cox, poznatiji pod imenom Mr.Doodle srušio je internet videom u kojem je svojim karakterističnim crtežima, takozvanim doodlesima kompletno prekrio ogromnu vilu, iznutra i izvana
08.10.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Većini roditelja se digne kosa na glavi kada njihovo kreativno dijete ukrasi svježe ofarban zid svojim crežima. No, to nije slučaj kod ovog umjetnika koji je kompletno prekrio ogromnu vilu, i iznutra i izvana, svojim unikatnim crtežima, popularno nazvanima doodles. Za one koji neznaju, doodles su brzinski crteži koji najčešće prikazuju neke likove i figure ili jednostavne dizajne vijugavih linija, kružnica te raznih drugih oblika. Poanta je u tome da se ti crteži rade brzo, jednim pokretom ruke. Majstor ovog umjetničkog zanata je britanski umjetnik Sam Cox, koji je na društvenim mrežama poznat kao Mr.Doodle. Coxovi videi se dijele posvuda na Internetu, gdje ovaj umjetnik pokazuje vještine crtanja i uveseljava svoju publiku. Ovoga puta uhvatio se ukoštac s ogromnim projektom s kojim nas je, priznajemo, očarao.

Mr.Doodle je vilu od 12 soba u potpunosti prekrio ilustrativnim prikazima figura i simbola. Govorimo o svakom djeliću vile, dakle, od stropa i zidova pa do kuhinjskog posuđa. Njegovi kaakteristični crteži imaju crno-bijeli potpis, a trebale su mu pune dvije godine da završi ovaj zadivljujući projekt za kojeg kaže da mu je bio san iz djetinjstva. Cox je 2019. godine kupio imanje vrijedno 1,54 milijuna dolara u jugoistočnoj Engleskoj i uz pomoć svoje obitelji i prijatelja je na potpuno bijelu vilu stavio vlastiti pečat.

Prije nekoliko dana Cox je objavio ubrzan video svoje ukrašene kuće doodlesima i prikupio milijune pregleda diljem svijeta. Video je sastavljen od 1857 spojenih slika snimanih u periou između rujna 2020. i rujna 2022. godine. Tako u videu pratimo cijeli proces ocrtavanja svakog kutka vile. Za ovaj ambiciozni projekt umjetnik je upotrijebio 900 litara bijele boje, 401 limenku crne boje u spreju, otprilike 286 boca crne boje za crtanje i 2296 vrhova kemijske olovke. Koristio je samo četiri kemijske olovke različitih veličina koje su se mogle puniti, a vrhovi su se mogli zamijeniti.

Nakon što je video objavljen, broj pratitelja Mr.Doodlesa skočio je na 2,7 milijuna. Cijela kuća na videu je stvarna i crteži su ručno nacrtani. Dakle, apsolutno niti jedna stvar nije računalno generirana, odnosno, nije korišten CGI. Pogledajte u nastavku članka nevjerojatan video i shvatit ćete o čemu pričamo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: