Dolazi doček Nove godine i predviđaju nam proljetnih 15 stupnjeva. Kada je već toliko toplo, najradije bismo se zavalili u neki bar uz obalu, pijuckali kavu i uživali u pogledu na more. Zamislit ćemo se negdje daleko u još toplijim krajevima, a maštu nam je zagolicao novootvoreni restoran u srcu Barcelone. Riječ je o restoranu Fiskebar smještenom u Real Clubu Maritimo. Restoran se može otkriti među razasutim ribarskim barovima duž kultne mediteranske luke.
Restoran Fiskebar svojim jelovnikom i novouređenim interijerom, iza kojeg stoji poznati španjolski dizajner Isern Sera, slavi pomorski, ribarski kontekst. Tako restoran ima u središtu prostora hladni bar s izložbom dnevno svježeg ulova, čime se atmosfera obalnog španjolskog grada i njegove nautičke luke izravno prenosi na prostor.
Elementi u restoranu izrađeni su po mjeri, što uključuje namještaj, glavni mramorni šank boje slonovače te središnji šank i klupe. Mramorni bar koji je izgrađen od tri grubo rezana bloka kamena dočarava „vještinu izrade i nesavršenosti“, kako kaže Isern Sera. Blagovaonica restorana je otvorenog plana te je okružena morem i usidrenim jedrilicama. „Prostor je inspiriran fiskeskurom, što na danskom znači ribarskom kolibom“, opisuje Sera atmosferu restorana. On za Fiskebar kaže da je riječ o povišenoj građevini uz more u kojoj su ribe i morski povjetarac glavni protagonisti.