Alpe nisu samo odredište za ljubitelje skijanja, već i za one koji žele uživati u vrhunskoj gastronomiji. Planinski krajolik, spoj tradicionalne alpske kuhinje i suvremenih kulinarskih tehnika čine skijaške restorane nezaobilaznim za svakog istinskog gurmana. Izdvajamo tri ski restorana koji nude nezaboravno iskustvo: Coeur de Megève, Le Chalet de Pierres i Cheval Blanc Courchevel.
Coeur de Megève (Megève, Francuska)
Coeur de Megève, smješten u slikovitom središtu šarmantnog sela Megève, predstavlja savršeni spoj alpske tradicije i moderne elegancije. Restoran je dio luksuznog boutique hotela, a njegova atmosfera odiše toplinom i stilom.



Na jelovniku se nalaze lokalni specijaliteti poput fonduea i raclettea, pripremljeni od vrhunskih sireva i mesnih proizvoda iz regije Savoja. Posebno se ističu inovativna jela s naglaskom na lokalne sastojke poput tartufa i divljači. Prostor upotpunjuje lounge bar s izvrsnim koktelima i pažljivo biranim vinima iz poznatih francuskih vinograda. Coeur de Megève savršen je izbor za opušten obrok uz dašak suptilne sofisticiranosti.
Le Chalet de Pierres (Courchevel, Francuska)
Le Chalet de Pierres, legendarni restoran u Courchevelu, nalazi se na idealnoj lokaciji uz skijaške staze, na visini od 1.850 metara. Poznat je po svojoj luksuznoj atmosferi i predivnom pogledu na planinske vrhove. Jelovnik uključuje bogat izbor gurmanskih jela, poput savršeno pripremljenih odrezaka na otvorenoj vatri, tartara od lososa te delicija s tartufima. Ljubitelji slastica posebno će uživati u domaćim desertima, među kojima se ističe slavna čokoladna torta, nezaobilazni klasik ovoga restorana.

Jedinstveni ugođaj osigurava i prostrana terasa, gdje gosti mogu uživati u ručku na suncu, uz čašu vrhunskog šampanjca. Le Chalet de Pierres idealan je spoj tradicije i luksuza.

Cheval Blanc Courchevel (Courchevel, Francuska)
Restoran u sklopu prestižnog hotela Cheval Blanc Courchevel nudi jedno od najekskluzivnijih gastronomskih iskustava u Alpama. Pod vodstvom Michelinovog chefa, jelovnik predstavlja spoj inovativnih tehnika i najkvalitetnijih sastojaka.



Ovdje se mogu kušati jela poput jastoga s citrusnim notama, foie grasa s alpskim biljem i savršeno pripremljenih suflea. Fokus je na sezonskim i lokalnim namirnicama, a svako jelo prezentirano je kao prava umjetnost. Ambijent restorana raskošan je i ugodan, s modernim uređenjem i velikim prozorima koji pružaju očaravajući pogled na snježne pejzaže. Cheval Blanc Courchevel nije samo restoran – to je destinacija za posebne prilike i nezaboravne trenutke.