Tko je stajao iza genijalnih KLISAB beauty lookova 

Vodimo vas u backstage i otkrivamo KLISAB beauty tajne
19.09.2022.
IMAGE SOURCE: Aleksandar Selak / Karla Jurić
Klisab

Prošlo je par dana od revije, a dojmovi se još uvijek sliježu. KLISAB je pokazao jednu od najsnažnijih revija do sada i čvrsto zacementirao svoj status jednog od najpoželjnijih domaćih brendova. Već smo mogli dosta uživati u šavovima i detaljima, no jeste li primijetili koliko je genijalan bio beauty stajling? Iza zanimljivih konstrukcija kose stoji Mijo Majhen, dok se za šminku pobrinuo Saša Joković. Pričali smo s obojicom kako bi nam otkrili svoj kreativni proces te kako su interpretirali novu FALLFALL6 liniju za izgradnju beauty lookova.

ŠMINKASAŠA JOKOVIĆ

U dogovoru s dizajnerima odlučili smo se za par jakih lookova koje smo podijelili između modela. Imali smo no make-up look, grafički eyeliner u 2 varijante i jači smokey eyes.

Klisab estetika je moderna, upečatljiva jaka hrabra snažna, ali ujedno lijepa tako da to je na neki način bila ideja žene koju smo htjeli predstaviti. Pokušao sam uskladiti make-up i svakog modela naglasiti s određenim lookom. Eyeliner je svakako uvijek klasik i u reduciranoj varijanti se može prilagoditi u svakodnevni život.

Dolaskom jeseni make-up je uvijek jači i u svakom slučaju pozdravljam jači make-up na očima. Koristili smo Estée Lauder proizvode. Futurist podlogu pomiješanu s All Over Face and Body Gloss (Bronze Goddess) za sjajan izgled kože. Powder bronzer (Bronze Goddess), Lip Repair Potion za sjajne usne. Matirali smo samo t-zonu, a ostatak lica smo ostavili da je sjajan. Najbolje je koristiti vodootporan tuš koji nanosimo na kapke koji su ili napudrani s transparentnim puderom i nakon nanošenja sjenila, jer je bitno da kapak nije masan kako se tuš ne bi razmazivao.

KOSAMIJO MAJHEN

Inspiracija za stajling kose za novu kolekciju na reviji Klisab je definitivno bila odjeća te sami modeli kao i njihov individualni izgled. Za svakog modela sam smislio osobni look, a da sve zajedno djeluje kao cjelina. U pripremam i dogovoru s dizajnerima  Markom i Tomislavom odlučili smo se za malo nesavršene i organske izglede frizura s naglaskom na wet look te elementima punka i dandy stila.

Imao sam ideju da izgledaju kao da su bili u nekom ludom izlasku te si sami stilizirali frizure. S obzirom na slojevit styling odjeće htjeli smo modelima dugu kosu što više maknuti da ne prekrivaju odjevne komade te da od naprijed dobijemo isto dojam kratke kose s wet lookom, a od iza da su ipak malo ženstvene. Za izradu kose koristio sam Keune proizvode za stiliziranje kose uz pomoć tima iz Keune akademije.

Za wet look koristili smo puno pjene za učvršćivanje te styling kose slagali rukama te češljem bez korištenja aparata i više se bazirali na prirodnoj teksturi kose svakog modela. Finalni izgled dobili smo sprejem za visoki sjaj. Trik za dugotrajnu frizuru je malo laganog laka za kosu ili osvježenje frizure sa šamponom za suho pranje a za wet look malo spreja za sjaj da kosa ima mokar izgled.

SAZNAJ VIŠE: