Tjedan visoke mode u Parizu: Sve je isto u kući Dior

Nakon fascinantnog Schiaparellija, jučer je svoju kolekciju visoke mode prikazala i Maria Grazia Chiuri za kuću Dior. Ne možemo napisati da smo oduševljeni kolekcijom
05.07.2022.
IMAGE SOURCE: Imaxtree

Na društvenim mrežama ćete često naići na polemiku oko dizajna Marije Grazije Chiuri. Ne možemo tvrditi da ima puno ljudi koji je brane i razumiju smjer u kojem vodi jednu od najstarijih modnih kuća na svijetu. Istina je da često vrluda i to je pogotovo vidljivo u pret-a-porter kolekcijama koje nikako ne možemo smjestiti u neko moderno doba ili u neki kontekst. Najprodavaniji komadi brenda Dior i dalje sežu u povijest, a jedan od njih je Saddle torba koju je napravio Galliano.

Ništa značajnije se nije dogodilo ovom brendu u posljednjih nekoliko godina za razliku od muške linije koja je među top 3 u svijetu. Nova couture kolekcija je oda jednostavnosti kako sama dizajnerica kaže: „Najjednostavnije stvari su najkompliciranije jer tek kad se bolje približite vidite količinu rada koja je utrošena u neki komad“. Pritom naravno misli na ručni rad koji je u couture kolekcijama doveden do savršenstva. Svaka perlica, svaki gumb, svaki detalj su napravljeni ručno i u njih su utrošeni sati i sati rada, truda i strpljenja.

Dizajnerica je također izjavila da je svjesna činjenice da niti jedan prikazani model neće biti viralan upravo zbog te jednostavnosti, ali da couture treba biti smiren i niti malo „flashy“. Naravno da svatko ima vlastito viđenje visoke mode i da ono što funkcionira za jedan brend ne mora biti dobro za drugi jer estetike su svima različite, ali neki uzbudljiviji pomak ne bi bio na odmet. Pa iako da se stvari malo pomjere s mjesta i da Dior opet bude brend čije se revije očekuju s velikim uzbuđenjem. Pogledajte kolekciju i prosudite sami.

SAZNAJ VIŠE: