The Elephant Whisperers: film o ljubavi između čovjeka i slona

„The Elephant Whisperers“ je kratki dokumentarni film nominiran za Oscara koji prati život neobične obitelji sklopljene između bračnog para i dva malena slona
06.02.2023.
IMAGE SOURCE: Netflix/ Instagram @theelephantwhisperers/ IMDb

Netflix je izbacio još jedan dokumentarac koji će otopiti i najhladnija srca. „The Elephant Whisperers“ je dokumentarni film o stvaranju neraskidive veze između dva slona i njihovih spasitelja, bračnog para iz južne Indije. Ovaj dokumentarac nominiran je za nagradu Oscar u kategoriji kratkog dokumentarnog filma, a ako ste se zaljubili u film „My Octopus Teacher“, onda će vam se ovo jako svidjeti.

Dokumentarac “The Elephant Whisperers“

„The Elephant Whisperers“ u četrdeset minuta pokazuje uzajamnu ljubav između ljudi i slonova, osjećaj koji je ove dvije vrste sklopio u jednu obitelj. U dokumentarcu upoznajemo Bommana i Belli, bračni par iz južne Indije koji je u suradnji s kampom za slonove „Theppakadu“ i Mudamalair rezervatom za togrove, preuzeo odgovornost odgajanja bebe slona Raghua koji je ostao siroče. Raghu je svoju majku izgubio sa samo tri mjeseca, a novu obitelj i utočište pronašao je s Bommanom i Belli. Ovaj bračni par je toliko uspješno podigao Raghua na noge (ostala siročad je nažalost, preminula) da im je rezervat dao na odgovornost još jednog slona, Ammua. Raghu i Ammu postali su njihova „djeca“, rušeći granice između ljudskog i životinjskog svijeta.

Redatelj dokumentarnog filma Kartiki Gonsalves proveo je pet godina prateći ovu neobičnu obitelj te je prema svojim opažanjima zaključio da Raghu doista osjeća s Belli i Bommanom kao da je s majkom i ocem. Slonovi su vrlo osjećajna, emotivna bića i to je ovaj dokumetrani film dokazao.

SAZNAJ VIŠE: