Sviđa vam se The Gentlemen? Onda pogledajte i ove četiri serije

Nismo sigurni za vas, ali nas je serija The Gentlemen oduševila, pa smo odlučili potražiti serije slične njoj za koje smo sigurni da će se i vama svidjeti
20.03.2024.

Bilo da ste obožavatelj Guy Ritchievog rada ili samo volite dobru krimi seriju s dodatkom akcije sigurno ste već pogledali najnoviju seriju na Netflixu „The Gentlemen“ koja je opravdala očekivanja mnogih. Baš zato što je toliko dobra sigurno ste ju kao i mi uspjeli pogledati u svega nekoliko dana i sada su večernja opuštanja nakon posla prazna, jer više nemamo što za gledati. Zato smo se upustili u istraživanje serija koje bi mogle upotpuniti tu prazninu i utažiti želju za serijom slične tematike kao serija „The Gentlemen.“

Peaky Blinders

Sigurno ste za ovu seriju već čuli, ako ne zbog riječi hvale za produkciju i radnju, onda je to sigurno bilo zbog svima omiljenog Cilliana Murphya čije je utjelovljenje Thommya Shelby zaludilo skoro pa čitav svijet. Kroz ovu seriju prati se šarmantni Tommy koji je vrlo ambiciozni vođa jedne bande, te želi proširiti svoj teritorij zbog čega se često pronalazi u sukobima s drugim bandama, ali i vlastitom obitelji. O samoj radnji ne bismo više otkrivali da se ne izgubi faktor iznenađenja, ali ako ovo nije bilo dovoljno da vas uvjeri da pogledate Peaky Blinders, onda još samo možemo reći kako je Murphy potencijalno jedina osoba koja izgleda bolje u odjelu od Thea Jamesa.

Breaking Bad

Ovo je jedna od onih serija koja vas drži na rubu stolca čitavo vrijeme dok gledate i jednostavno ne možete pogledati samo jednu epizodu prije spavanja, ali rezervirati vikend za „binganje“ ove serije nije loša alternativa ukoliko i dalje volite svoj san. Malo ne tipična serija u kojoj glavni fokus nije na bande, barem ne na samom početku, već na nastavnika kemije koji samo želi ostaviti što više novca svojoj obitelji u slučaju da izgubi borbu s bolesti. Breaking Bad ima vrlo dinamičnu radnju i često je teško predvidjeti što će se dogoditi i iako ste sto posto sigurni da znate što će dalje biti, vjerujte nam da ne znate.

The Sopranos

Kultna serija iz kasnih devedesetih čija radnja prati narko kralja New Jerseya, Tony Soprana, koji pokušava balansirati probleme svoje krimi obitelji, kao i probleme u svom privatnom životu. Kao šlag na tortu valjalo bi dodati kako notorni narko kralj prepoznaje da ima problem sa svojim mentalnim zdravljem i traži pomoć profesionalaca, psihijatrice Jennifer Melfi. Ono što se nama najviše sviđa kod ove serije je to da nema podjele na dobro i loše, odnosno na pozitivce i negativce, već se naglasak stavlja na to da svaki lik čini ono što on sam misli da je najbolje za njegovu ili njezinu obitelj.

Narcos

Možda jedna od najsurovijih serija ikada koja gledatelje vodi kroz život notornog Pablo Escobara i Medellin kartela. Za razliku od serije „The Gentlemen“ ova je serija inspirirana događajima iz pravog života i prati razvoj Escobara, od samih početaka kada je bio nitko i ništa, pa do toga kako je postao osoba koje se svatko bojao. Ova serija pokazuje vrlo surove sukobe narko kartela i policije, te načine na koje je trgovina drugom utjecala na živote svih upletenih. Mogli bismo ovu seriju usporediti i s Griseldom no, samo zamislite još suroviju verziju.

SAZNAJ VIŠE: