5 stvari koje morate uzeti u obzir kod odabira svečane haljine

Ako još uvijek nemate haljinu u kojoj ćete se odlično osjećati i sjajno izgledati, pripremili smo savjete koji će pomoći pronaći omiljenu svečanu haljinu
26.03.2024.
IMAGE SOURCE: Envato Elements; IMAXtree; Instagram @juliesfi

Toplo i lijepo vrijeme je pred nama, a upravo je to razdoblje proslava: vjenčanja, krštenja i drugih važnih događaja u životu.

O kojoj prigodi je riječ?

Prije nego što počnete istraživati najnovije modele i modne trendove ženskih svečanih haljina, prvo uzmite u obzir činjenicu o kojoj se prigodi radi jer će to uvjetovati osnovne karakteristike vaše haljine. Na primjer, ako je riječ o vjenčanju na kojem ćete biti kuma, tada morate odabrati haljinu u kojoj ćete istinski zasjati, ali koja opet neće zasjeniti mladenku.

S druge strane, ako trebate nešto za svečani poslovni događaj, tada trebate odabrati nešto što će istovremeno djelovati i elegantno i profesionalno jer je to upravo onaj dojam kakav želite ostaviti na svoje kolege i poslovne partnere. Ako se radi, na primjer, o krštenju, to se odvija ujutro i potrebna vam je dnevna svečana haljina. Dnevne su haljine u pravilu svjetlijih boja i smiju biti nešto kraće od svečanih večernjih haljina.

Dnevna ili večernja prilika?

Ako se radi, na primjer, o krštenju, potrebna vam je dnevna svečana haljina. Dnevne su haljine u pravilu svjetlijih boja i smiju biti nešto kraće od svečanih večernjih haljina. Naravno, trebate uzeti u obzir i vremensku prognozu. Za vruće ljetne dane nemojte odabrati teške materijale koji će vas tjerati na dodatno, nepotrebno znojenje, a isto tako, za kasnu jesen nemojte odabrati svijetle i lagane materijale koji vam mogu zadavati velikih problema u slučaju kiše i lošeg vremena.

Svečane haljine

Koji dodaci su vam potrebni?

Ako svečani događaj podrazumijeva odlazak u crkvu, tada svoju haljinu bez rukava obavezno morate nadopuniti sakoom, laganom maramom ili nekim drugim dodatkom kojim ćete moći prekriti ramena. Osim pokrivala za ramena, morate odabrati i odgovarajuću torbicu. Bogat izbor prekrasnih torbica koje će se savršeno slagati s vašom svečanom haljinom istražite na https://modivo.hr/c/zene/torbe-i-torbice/torbice/brand:guess. Naposljetku, odaberite i nakit. Neovisno o tome volite li više minimalistički nakit ili pak onaj s kojim ćete zasjati u punom smislu riječi, svi dobro znamo da bez elegantnog nakita nijedna svečana kombinacija ne izgleda posebno.

Koje cipele odabrati?

Kako bi modna kombinacija bila potpuna, morate odabrati i odgovarajuću obuću. Danas su modna pravila nešto opuštenija, tako da obuća i torbica više ne moraju biti iste boje, što će sigurno olakšati izbor obuće. Ako planirate plesati cijelu večer, tada uz cipele na visoku petu ponesite sa sobom i one ravne koje možete iskoristiti, a s druge pak strane, ako niste fan visokih peta, odaberite model s visinom pete koja će vam osigurati i cjelovečernju udobnost i odličan izgled.

Svečane haljine

A što ako ne volite haljine?

Da, istina je, neki jednostavno ne vole haljine jer se u njima ne osjećaju ugodno. Ako pripadate u ovu skupinu, bez brige, i dalje možete pronaći elegantan komad odjeće za svečanu prigodu, a to je kombinezon. Proteklih su se sezona kombinezoni vratili na velika vrata na modnu scenu, a dostupni su u mnogim varijantama, zahvaljujući čemu ćete sigurno pronaći onaj koji će se savršeno slagati s vašim svečanim događajem.

SAZNAJ VIŠE: