Spremite se za “hot feral summer”, otkrivamo što to podrazumijeva

"Hot girl summer" zamijenjen je novim trendom koji ne traži da budemo najbolja verzija sebe, već potiče da istaknemo naš kaos, nered i griješne stvari
25.04.2022.

Tek što smo do savršenstva uvježbale kako da prikažemo svoj “hot girl summer” na Instagramu i Tik Toku i počele pripremati nove stajlinge, poze, raspoloženja, prijateljice, mjesta izlaska, ovaj fenomen našao se na izdisaju, a pojavio se novi. “Vrelo djevojačko ljeto” zamijenit će “divlje djevojačko ljeto” i za to bi trebali zahvaliti Generaciji Z zaslužnoj za smišljanje još jednog termina koji objašnjava tip ponašanja koji će ovog ljeta vladati i biti trend u offline i online svijetu.

ŠTO SVE PODRAZUMIJEVA “FERAL GIRL SUMMER”?

Pa zapravo neke jako kul stvari: da prije svega budete divlje i slobodne. Da više ne brinete o tome kako izgledate, već da razmišljate o tome kako se osjećate i što vam odgovara. Precizna fancy šminka i odjeća koja nas žulja i steže više nije in, jer na scenu stupaju omiljene trenirke, udoban duks i isprana majica iz djetinjstva. Za razliku od prethodnog fenomena, ovaj ne zahtjeva da budete najbolja i najvrelija verzija sebe u najluđem provodu ikada, već da ljepotu tražite upravo u svom kaosu, neredu, sirovosti, neupeglanosti i griješnim stvarima koje vas čine sretnom, a koje se često cenzuriraju i sputavaju. Ukoliko se oslonimo na teoriju ovog ponašanja sa Twitter-a, “hot feral summer” može se primijeniti na svaku životnu sferu, kao na primjer: skakanje u bazen u donjem rublju dok ste pijani u dva sata ujutro, polijevanje coca-colom ili usta umazana od senfa burgera koji ste upravo pojele u pmsu, nebrijanje ili nečešljanje kose, odricanje od muškaraca koji su vam nanijeli bol ili nepravdu, balavo žvaljenje s likom kome niste upamtile ime, ali se super provodite s njim na festivalu, prejedanje i odustajanje od bilo kojeg koncepta reda i čistoće koji vas ometa da budete ono što jeste. Spotify playliste sugeriraju da tijekom „ljeta divljih djevojaka“ dok radite spomenute stvari slušate Taylor Swift, zatim „Don’t Trust Me“ 3OH!3 ili da divlje zaplešete uz Megan Thee Stallion, Nelly Furtado i Britney Spears.

Spremite se za “hot feral summer”, otkrivamo šta to podrazumeva (фото 1)

Izgleda da je pritisak u postizanju savršenstva ni zbog čega drugog osim da kažete da ste nešto napravili ili da to nešto fotografirate, postao toliko opresivan i u isto vrijeme dosadan, da je njegov pad bio neizbježan. Uzmimo, na primjer, oživljavanje indie estetike (ili njen online pandan „goblincore“) koji je dostigao vrhunac početkom ove godine, ili eksploziju žena u pop kulturi koje volimo baš zbog njihove neurednosti i nesavršenosti, kao što je recimo junakinja serije „Fleabag“. 

Vrijeme finih, čistih i produktivnih djevojaka koje brinu o sebi i koriste svaki trenutak svog života da naprave nešto epohalno je prošlo, što dokazuje i heshtag #feral na TikToku, koju do sada broji 303.6 milijuna videa. Sadržaj svih njih svjedoči o tome koliko je ‘feral’ duh prihvaćen i u kojoj mjeri slavi sve naše skrivene karaktere koji nikada nisu ugledali blic telefona. Princeze, ovog ljeta u sebi probudite zvijeri!

SAZNAJ VIŠE: