Son Blanc je predivan hotel smješten u prirodnom rezervatu

Ako ikad trebate odmoriti dušu i tijelo, nema boljeg mjesta od San Blanc hotela koji se nalazi usred prirodnog rezervata na idiličnom otoku
15.09.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @sonblancmenorca
RECOMMENDED

Nekoć napuštena seoska kuća pretvorena je u predivan otočni hotel Son Blanc, osmišljen za povezivanje s prirodom. Arhitekti Atelier du Pont vodili su restauraciju imanja na Menorci, otoku poznatom po divnim plažama s tirkizno plavim morem – na kojem se nalazi hotel. Imanje je okruženo prirodnim rezervatom koji daje dojam osame, dovoljan za opuštanje uma i uživanje u prirodi.

Studio je sačuvao dijelove koji su još uvijek stajali, a ostatak je rekonstruirao koristeći lokalne i prirodne materijale i održive metode gradnje. Interijer hotela priča svoju priču, sa sobama koje su namjerno nemaju previše namještaja i detalja kako bi se istaknuli svodovi i lukovi temeljne arhitekture. Namještaj slijedi prigušene tonove, fokusirajući se na prirodne materijale kao što su kamen, maslinovo drvo i glina kako bi se osjetio rustikalni dojam koji je stalni podsjetnik na prošlost hotela.

Gosti mogu uživati u prirodi koja okružuje hotel, a kada ne upijaju atmosferu koja ih okružuje, imaju priliku sudjelovati i u tjednom programu Son Blanca koji uključuje jogu, slikanje i keramiku. Hotel ima 14 soba od koji svaka ima vanjski prostor – terasu, vrt ili balkon za potpuni mir i opuštanje.

SAZNAJ VIŠE: