Smanji gužvu na beauty polici: najbolji multifunkcionalni proizvodi za njegu kože

15.03.2022.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Budimo realni, tko je ikada zapravo imao vremena za rutinu od 10 koraka. Znam da ja nisam. Mislim da niti naša koža nikad nije bila spremna na tih famoznih 10 koraka. Srećom, vratio nam se u trend skincare minimalizam pa s time i mnoštvo multifunkcionalnih proizvoda. Zahvaljujući tom trendu naša se rutina može sastojati od svega tri ili četiri proizvoda.

SKINTEGRA INFRARED SERUM

Od svih proizvoda na popisu, Infrared serum od Skintegre broji najveću listu funkcija. To ponekad može zbuniti kupce, no kad razumijete kako ovaj serum cilja na mnoštvo problema kože, vjerojatno ćete i sami imati ovaj serum na vrhu liste najdražih Skintegrinih proizvoda.

Primarna funkcija Infrared seruma je ublažavanje upala i crvenila, no kako bi to mogao napraviti, serum također hidratizira kožu te jača njezinu barijeru. Kako nakon upala ne bi ostao neujednačen ten, Infrared uz navedeno briše i mrljice. 

Namijenjen je svim tipovima kože koji imaju problema sa sitnim prištićima, komedonima, rozacejom i drugim stanjima kože pogotovo gdje je došlo do narušavanja kožne barijere. Upamtili ste sve funkcije?

Najbolje je koristiti ga po potrebi ili 4-5 puta tjedno u večernjoj rutini nakon čišćenja lica.

Skintegra

MBR ENZYME CLEANSING BOOSTER

Jeste li ikada poželjeli da u istom koraku možete obaviti čišćenje, eksfolijaciju i toniranje kože? Ako jeste, obožavat ćete ovaj unikatan proizvod od vrhunskog luksuznog njemačkog brenda MBR. Sam proizvod dolazi u obliku praha kojeg pretvaramo u pastu ili zapjenimo s vodom u dlanovima i potom umasiramo u lice. Ovisno o jačini učinka možemo ga odmah isprati ili ostaviti tri do četiri minute na licu i potom isprati.

Nakon Enzyme Cleansing Boostera najbolje je nanijeti samo hidratantnu kremu te uljni serum ukoliko imate jako suhu kožu.

MBR

LANCOME RÉNERGIE H.C.F. TRIPLE SERUM

Svima kojima je cilj vratiti koži volumen, ujednačiti ten te ublažiti bore obožavat će ovaj revolucionarni serum s trostrukim učinkom. Sam serum je pakiran u tri odvojena airless pakiranja s tri različite teksture koje se prilikom pritiska pumice pomiješaju u dlanu. S odvajanjem ključnih aktivnih sastojaka (vitamin C+ niacinamid, ferulična i hijaluronska kiselina) omogućuje se svježina sastojaka, stabilnost i njihova najbolja učinkovitost na koži.

Serum je najbolje koristiti u jutarnjoj rutini koju završavamo s hidratantnom kremom i s kremom sa zaštitnim faktorom.

                                                                                  Lancome 

SVR SEBIACLEAR SERUM

Ovaj serum savršen je za njegu masne, ali vrlo osjetljive kože sklone aknama. Tajna je u kombinaciji vrlo blagog eksfolijanta koji će pomoći da se koža prije obnovi te optimalnom postotku niacinamida koji sam po sebi broji čak tri izvrsna učinka. Pomaže kontrolirati sebum, potiče sintezu ceramida – kožnih lipida – koji su iznimno bitni za zdravu kožnu barijeru te ublažava vidljivost mrljica stoga i ujednačava ten.

Sebia Clare

BIODERMA PIGMENTBIO SPF 50+

Znamo koliko je bitno koristiti vitamin C u njezi kože, a još je bolje kad ga sparimo sa zaštitnim faktorom. Vitamin C kao jak antioksidans pomaže SPF-u u borbi protiv štetnih učinka UV zraka, stoga ova unikatna krema sa zaštitnim faktorom u jutarnjoj rutini smanjuje broj koraka. Ne morate se dodatno brinuti oko vitamin C seruma već samo očistite lice i nanesite ovu hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom koja uz zaštitu ima djelovanje i kao serum.

Bioderma

MEDIK8 NIGHT RITUAL VITAMIN A KREMA

Što kažete na preskakanje koraka u večernjoj rutini, ako se i dalje želite koncentrirati na anti-age učinak? Ako vam to zvuči kao ono što ste tražili, ova hidratantna i hranjiva krema zamjenjuje retinol serum, jer se moćna doza od 0,2% vitamina A već nalazi u njoj. Osim što hrani kožu i pomaže joj da se brže regenerira, krema također ima i antioksidativni učinak s kojim sprječavamo upale i nastanak novih bora.

Nanesite ju kao zadnji korak večernje routine.

Medik8

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: