Satirični film o Weird Alu za koji niste znali da ga trebate

Daniel Radcliffe uskočio je u ulogu ikone pop parodije Alfreda Yankovica, kako bi na komičan način prikazao životnu priču ovog dobitnika Grammyja u biografskom filmu „WIERD: The Al Yankovic“
31.08.2022.
IMAGE SOURCE: IMDb

Alfred Yankovic, popularno zvan „Wierd Al“ višestruki je dobitnik Grammyja i ikona pop parodije. Kao pjevač, snimio je više od 150 komičnih i originalnih pjesama te održao više od tisuću nastupa uživo. Wierd Al je također stvarao originalne pjesme koje su stilske kombinacije drugih izvođača te je u pjesmama mješao polku koristeći svoju prepoznatljivu harmoniku. Malo je reći da je Al Yankovic zapaprio komičarsku scenu. I sada stiže njegova biografija pod nazivom „WIERD: The Al Yankovic Story“. U ulogu Wierd Ala uskočio je Daniel Radcliffe i možemo se složiti da bolji glumac nije mogao biti izabran. Radcliffeova komičnost dolazi tako prirodno, a već nas je nasmijao trominutni trailer kojeg je izbacio The Roku Channel.

Film „WIERD: The Al Yankovic“ daje „pravu“ priču o Wierd Alu. U traileru možemo primijetiti da će se film osvrnuti na tradicionalni odgoj Al Wierda u kojem je sviranje harmonike grijeh te na njegov uspon do slave kao parodijskog umjetnika. Al Yankovic pobunio se protiv konzervativnih stavova i ostvario je svoj san o tome da mijenja riječi u svjetski poznatim pjesmama, prisvoji ih uz svoj stil i napravi hit vrijedan Grammyja.

U duhu Yankoviceve parodije, ova istinita priča je namjerno pretjerana dok prikazuje njegov život na vrlo komičan način. Film je prošaran i satiričnim trenutcima koji se uopće nisu dogodili poput veze s Madonnom u čijoj se ulozi pronašla Evan Rachel Wood. U filmu je Madonna ta koja odvede Ala u život pun alkohola i droga, iako je poznato da se Yankovic u stvarnom životu držao podalje od tih stvari.

„WIERD: The Al Yankovic“ premijerno će biti prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 8. rujna, a izaći će na The Rok Channel 4. studenog.

SAZNAJ VIŠE: