SEARCH

Sanjali smo ove Saint Laurent kapute

02.03.2022.
RECOMMENDED

Revijama brenda Saint Laurent se uvijek iznimno veselimo. Istina je da generalno znamo što možemo očekivati i da će Vaccarello uvijek ostati u kodovima brenda, ali Saint Laurent je vjerojatno jedini brend na svijetu koji se razvio tako da bi njegov osnivač bio ponosan. U recenziji brenda Dior smo pisali kako je zaokret nekada najbolje rješenje za kuće koje se nađu u kreativnoj magli. Saint Laurent je iz te magle izašao još za vrijeme Hedija Slimanea koji je bio i ostat će najveći majstor moderne skinny siluete.

Stvar sa Saint Laurentom je ta da ova odjeća uvijek izgleda moćno, pogotovo u jesenskim kolekcijama kada se dizajner može razmahati s materijala i teksturama. Sinoć prikazana kolekcija je po mnogima bila najzrelije djelo Anthonyja Vaccarella. Pistom su dominirali kaputi jakih ramena, oversized bunde od umjetnog krzna, povremeno isprekidane ženstvenim minimalističkim haljinama koje ljube tijelo. Seksepil je bio prisutan kao uvijek ali je bio decentan i zreliji. Slimane je uvijek imao malo infantilnosti u svom dizajnu bez obzira na to koliko je seksi kreacija bila. Poznato je da je Slimane opsjednut kultom mladosti i to se uvijek nekako provlačilo kroz kolekcije. Vaccarello je postao opsjednut ženama i to je jasno vidljivo iz ove kolekcije.

Da nas pitate što bismo kupili, ne bismo imali točan odgovor. Svaki komad je nešto što možemo zamisliti u ormaru i što možemo kombinirati pa i sa Zara trapericama i H&M majicom.

SAZNAJ VIŠE: