S ovim podlogama ćete dobiti soft girl skin

Soft Girl beauty trend je opet uzeo maha zahvaljujući Sofiji Richie i djevojkama koje prate njenu beauty rutinu. U čemu je stvar? U prozračnom tenu koji izgleda njegovano i nježno
21.08.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram Sofia Richie

Svaki mjesec imamo neki novi trend koji se nekako progura na vrh liste i postane viralan. Trend soft girl skin možemo zahvaliti Sofiji Richie koja je preuzela dominaciju u modnom i beauty trendingu na društvenim mrežama. Razlog? Ženama je dosta kompliciranih rutina i nabacivanja svega što se nudi (a svakih pet dana se nudi nešto novo) te je povratak jednostavnom looku najbolja opcija. Sofia Richie nije izmislila ovaj trend.

Njegovana koža je uvijek bila važna samo smo u jednom trenutku svi postali opsesivni oko conturinga, cake tehnike, bake tehnike i svega što su nam servirali Kardashiani i cijela plejada žena koje su željele izgledati poput njih. Onda se dogodila pandemija i svi smo se vratili temeljima, točnije skincareu i posvećenosti kvaliteti kože. Svi brendovi danas ciljaju na to da su proizvodi kombinacija njege i make up-a.

Ako pogledate sastav tekućih podloga za lice, vidjet ćete da većina njih sadrži aktivne i njegujuće sastojke koji hidratiziraju kožu ili djeluju na sitne nepravilnosti. Teži tekući puderi se još uvijek koriste jer imaju izvrsnu prekrivnu moć, ali cilj je da koža bude toliko dobro njegovana da vam takva vrsta pudera više nije potrebna. Tu u igru ulaze brendovi koji su napravili nevjerojatno lagane podloge koje licu daju taj „soft girl“ sjaj kojem težimo.

Chanel se ponosi svojom Fresh Water Tint iz kolekcije Les Beiges koja se doslovno stapa s tenom i daje vam laganu boju. Gucci Westman je prije nekoliko dana predstavila Liquid Super Loaded podlogu obogaćenu vitaminom C i hijaluronskom kiselinom koja dolazi u tri nijanse, a jedan od naših favorita (možete ih kupiti u Hrvatskoj) je korejski brend Erborian sa svojom CC Water kremom koja na dlanu doslovno ima teksturu vode. Lagano tonira lice i ostavlja decentni zdravi sjaj.

SAZNAJ VIŠE: