Ruske influencerice uništavaju Chanel torbe zbog zabrane shoppinga

Djevojke nisu sretne s poslovnom odlukom brenda Chanel
08.04.2022.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vjerojatno ste pročitali da je Chanel zabranio prodaju svoje odjeće i modnih dodataka ruskim građanima i to zbog sankcija koje je Europska Unija nametnula Rusiji. Chanel je zatvorio svoje trgovine u Rusiji poput mnogih ostalih high end brendova, ali ovaj potez je izazvao ogromnu buru na društvenim mrežama. Ruske influencerice su reagirale tako da su počele uništavati svoje Chanel torbe (svi znamo koliko Chanel košta),a među prvima je to napravila ruska dj-ica Katja Guseva koja je na Instagramu objavila video u kojem reže na komadiće Chanelovu torbu.

Primjer su slijedile i ostale influencerice koje su istaknule da je ovaj potez ultimativni čin nepoštovanja od strane kuće čije su proizvode stalno kupovale. Ruskoj influencerici Ani Kalašnjikovoj nije bilo dozvoljeno da kupi Chanelove naušnice u butiku u Dubaiju što je naravno podijelila sa svojom online publikom.

Otkako je Putin napao Ukrajinu sektor luksuza je u svim segmentima prekinuo sve veze s Rusijom, a obruč sankcija se steže još više. Zemlja je u potpunosti odsječena od svih zapadnjačkih brendova, a najbogatiji među njima su izgubili sve svoje povlastice u kojima su nekoć uživali. Zapljenjuju se jahte (koje padaju zbog selfieja koje žene slikaju na njima), niti jedan brend više ne dostavlja odjeću i dodatke u Rusiju, a kako stvari stoje, nitko iz Rusije više neće moći kupiti luksuzne brendove.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: