Restoran Bacchanalia u Londonu je mjesto koje osvaja na prvu

Restoran s grčkom i rimskom mitologijom upotpunjen skulpturama britanskog umjetnika Damiena Hirsta
16.01.2024.
IMAGE SOURCE: @bacchanalialdn/@ctd.connectingthedots/@sammythefoodie_/@signatureplaces
RECOMMENDED

Kada govorimo o luksuznim restoranima sa zavidim interijerima, onda je Bacchanalia možda na vrhu ljestvice. Iza ovog projekta stoji poznati poduzetnik Richard Caring. Riječ je je britanskom poduzetniku i poslovnom čovjeku poznatom po svojem radu u ugostiteljstvu i modnoj industriji. Rođen je 1948. godine. Caring je stekao znatno priznanje zbog svojih uspješnih poduzetničkih pothvata, posebno u restoranskom sektoru. Jedan od najpoznatijih aspekata njegovog poslovnog portfolija je vlasništvo nad The Ivy Collection, skupinom restorana koja uključuje poznati The Ivy restoran u Londonu. Također posjeduje i druge ugledne restorane, uključujući Scott’s, Annabel’s i Sexy Fish. Bacchanalia je njegov posljednji projekt, a sve o restoranu saznajte u nastavku.

Bacchanalia

Bacchanalia

Bacchanalia: luksuzni interijer

Unutar blagovaonice trostruke visine nalazi se pet monumentalnih, klasično nadahnutih skulptura Damiena Hirsta. Dva jednoroga, krilati lav, Meduza i Bacchus lete iznad glave, obješeni o stupove. Antički grčki i rimski artefakti smješteni su u nišama, dok mural Garyja Myatta osvježava dekadenciju. Riječ je o prostoru koji zaista oduzima dah. Arhitekt interijera Martin Brudnizki Design Studio stvorio je klasični restoran s grčkom i rimskom mitologijom upotpunjen skulpturama britanskog umjetnika Damiena Hirsta. Murali su ručno oslikani na stropu, a 2000 godina stari antikviteti raspoređeni su za ukrašavanje.

Bacchanalia

Bacchanalia

London

restoran

Hrana je mješavina talijanske i grčke, a kuhar Athinagoras Kostakos je u kuhinji i ima bogato znanje koje je stekao radeći u grčkim vrhunskim restoranima. Kada govorimo o jelovniku, neka će jela biti stalna pojava, druga, poput dekadentne salate od rakova i ukusnog carpaccia od orade, sezonska. Imaju 650 boca različitih vina vrhunske kvalitete što i priliči za restoran nazvan po rimskom bogu uživanja, i niz koktela koji izgledaju vrlo privlačno. Osim toga, restoran se može pohvaliti i posebnim VIP klubom koji ima pristup posebnim zabavama i jelovnicima koji inače nisu opcija. Sve u svemu jedno zanimljivo mjesto o kojem će se još dugo pričati, a za sve detalje možete otići na njihovu web stranicu.

SAZNAJ VIŠE:
Lucija Vogrinc
| 15.02.2023.