Pogledajte razigrani i šareni stan od samo 50 kvadrata

Stan od samo 50 kvadrata u kojem su vlasnici uspjeli stvoriti oazu boja, stila i funkcionalnosti.
11.11.2023.
IMAGE SOURCE: @zyvastudio

U današnje vrijeme, gdje prostor postaje sve dragocjeniji resurs, umjetnost uređenja malih stanova postaje sve izazovnija i inspirativnija. Jedan takav primjer koji plijeni pažnju svojom kreativnošću i šarmom je stan od samo 50 kvadrata, gdje su vlasnici uspjeli stvoriti oazu boja, stila i funkcionalnosti.

Jake boje i pametno korištenje prostora ključ su ovog jedinstvenog doma. Već na ulazu, posjetitelji su dočekani hrabrim kombinacijama boja koje odražavaju energiju i vedrinu. Zidovi u svijetlim pastelnim tonovima stvaraju dojam prostranosti, dok su detalji poput ružičastih rukohvata ili žutih niskih taburea postavljeni tako da privlače pažnju i stvaraju ugodnu atmosferu.

interijer

Stan je smješten u staroj industrijskoj zgradi u gradu Bagnoletu, u blizini Pariza, mini potkrovlje je renovirano u razigrano okruženje eksperimentiranjem sa svijetlim bojama, raznim geometrijskim oblicima, grafičkim uzorcima i materijalima. Osnivač studija Zyva, Anthony Authié, upotrijebio je reference iz svoje mladosti kako bi predložio ‘novi oblik hibridne arhitekture’. Riječ je o arhitektu koji inače stoji iza vrlo živopisnih i zanimljivih interijera, što možete vidjeti i na njegovoj stranici, stoga nas ne čudi što je i ovaj stan u njegovoj estetici.

stan

Terrazzo podovi podsjećaju na setove televizijskih emisija, žuti i zeleni zidovi transformiraju sobe, ružičaste 3D printane kuhinjske ručke su upečatljivi detalj, a LED lampe donose klupsku atmosferu.

stan

interijer

Riječ je o dvoetažnom stanu, na prvoj etaži je kupaonica, a na drugoj, do koje se dolazi stubištem, spavaća soba. Namještaj igra važnu ulogu u projektu: dizajnirao ga je Authié, a namještaj je stvarni akter u njegovoj arhitektonskoj priči – osobno je potpisao stolicu Bandit, referencu na belgijski strip Lucky Luke, proizvedenu u suradnji s obrtnikom Maximeom Cornetom, i stolice koje karakteriziraju gotovo dječje palete.

stan
arhitektura

interijer

stan

Cijeli stan zapravo ima dječji, playground vibe koji mu daje posebnost. Bez obzira jeste li ljubitelji razigranih ili pak minimalističkih interijera, ovaj stan je zaista poseban. S obzirom na to kako je riječ o vibrantnom stanu u vidu boja, možemo primijetiti kako nije zasićen predmetima i da je prostor savršeno iskorišten, što ga čini funkcionalnim i jednostavnim za održavanje.

stan
stan

Živimo ubrzanim tempom i sve manje vremena imamo za održavanje stana, stoga je ključno prostor prilagoditi svojim potrebama. Bez obzira na to kakav stil preferirate, stan u kojem boravite je vaš doma i u njemu se trebate dobro osjećati.

SAZNAJ VIŠE: