Puma ima novi model tenisica, a nastale su u suradnji s reperom Skeptom

Puma se ozbiljno angažirala kako bi se pozicionirala na tržištu kao autoritet. U tome im pomažu suradnje koje se posljednjih tjedana redaju
09.05.2024.
IMAGE SOURCE: Instagram @skepta
RECOMMENDED

Utjecaj koji ima na londonskoj glazbenoj sceni reper i MC Skepta preveo je u sportski brend Nike s kojim je više godina surađivao na novim linijama Air Max tenisica – sve do 2022. godine kada je naglo napustio brend i pridružio se brendu Puma. Dvije godine kasnije, imamo rezultate njihove suradnje – Skepta x Puma Forever ‘Black‘.

Nova silueta u ponudi brenda Puma spaja futurizam i sportsku tenisicu

Za vrijeme suradnje s Nikeom, Skepta je surađivao na ukupno sedam tenisica koje su u trenutku lansiranja bile veliki hit, no za razliku od suradnje s Nikeom s kojim je radio na već postojećim modelima, sada je dizajnirao potpuno novu siluetu tenisice. Predstavljena su dva modela sportske siluete kojom se Puma odmiče od trenutno trendi oblika kako bi nametnula vlastite – jedan će biti dostupan u all black kombinaciji različitih materijala mrežaste tkanine i panela koji nalikuju na kožne, a drugi model inspiriran je artom s covera njegovog albuma “Ignorance is Bliss”. Uz mrežaste detalje na drugom modelu ističe se apstraktni termografski uzorak.

Puma x Skepta
Puma

Kolekcija u prodaju dolazi 18. svibnja po cijeni od oko 200 eura, i to samo nekoliko tjedana od lansiranja A$AP Rocky x Puma Inhale OG tenisica koje u fokusu imaju sasvim drugačiju siluetu, onu koja je prvotno predstavljena početkom dvijetisućitih godina i sada je revitalizirana uz pomoć američkog repera. Ove godine i Rihanna je obnovila suradnju s Pumom i ovaj sportski brend se ozbiljno angažirao kako bi uhvatio svoj dio kolača i postao konkurent na tržištu među velikim sportskim imenima.

asap rocky i puma

Do sada su vratili pretežno svoje speedy modele koji su bili aktualni izgledom početkom nultih i zapravo odskaču od sveprisutnih retro modela koji dominiraju scenom, što može biti dobra taktika za pozicioniranje na tržištu i privlačenje dijela publike. Nastavljamo pratiti novitete.

SAZNAJ VIŠE: