Puderi koji se neće rastopiti u toplim danima

29.03.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ramena obasjana suncem, a u ruci zimska jakna. Stiglo nam je proljeće. Period kad je ujutro 4 stupnja, a popodne 24. Na ovakve velike temperaturne promjene, koža zna odreagirati pojačanim lučenjem sebuma što je često pogubno za puder. Nisam osoba koje pretežito uživa u puderima. Uglavnom zato što ih moja masna koža rastopi za 3 sata. S druge strane ne volim se ni matirati previše, jer uživam u healthy glow izgledu, stoga mi je uvijek problem pronaći pudere koji će se istovremeno izboriti s mojom masnom kožom bez da izgleda suha kao barut. Znam da nisam jedina s ovom dilemma, stoga vam donosim listu odličnih pudera različitih tekstura koji se mogu izboriti s masnom kožom i zadovoljiti sve njene zahtjeve.

TEKUĆI PUDERI

Tekuće pudere s prirodnim matt finishem jako je teško pronaći, no ova tri s liste su već dugo klasik. Tajna je u teksturi bez ulja ili laganijoj teksturi koja lijepo sjeda na lice, bez da guši pore. Ovo potonje je veoma važno masnoj koži koja se jako lako začepi. Sva tri pudera ove liste trajat će dugo u noć, stoga su idealni za dane kad šminka mora biti postojana.

SERUM PUDERI

Najnovija generacija pudera, vrlo rijetke tekuće teksture obogaćene njegujućim sastojcima. Daju koži ujednačen i prirodan izgled, stoga su ideali za dnevne prigode. Nećete imati osjećaj težine na koži, jer će se lagana tekstura seruma savršeno stopiti s prirodnom teksturom kože. Učinak kojeg daju može se opisati samo na jedan način. Kao vaša koža, ali bolja.

PUDERI U KAMENU

Idealni za duge vruće dane, pogotovo kod izrazito masne i problematične kože. Čim ih nanesete možda ćete se zabrinuti zbog jednodimenzionalnog izgleda, no ovi mineralni puderi omogućuju koži da diše zbog čega se sebum stapa sa suhom teksturom pudera. Finish kojeg daju je prirodno matiran izgled. Iako je riječ o puderima u prahu, nećete se susresti s brašnastim izgledom, jer će se kroz dan pigment stopiti s prirodnim uljima na koži. Što ih duže nosite, bolje će izgledati.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: