Prva pomoć za vikend binge: Provjereno dobri filmovi na Netflixu

26.02.2022.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Svima nam je dobro poznat onaj iritantni osjećaj kada na traženje filma potrošimo više vremena nego na samo gledanje. Pa negdje na pola potrage više i ne znamo što bismo gledali i odjednom nam nijedan naslov više ne odgovara, tako da nerijetko završimo tako što samo zaklopimo laptop i odustanemo od gledanja bilo kakvog filma. Ovog vikenda smo odlučili da vam olakšamo posao, ostavljamo vam preporuke za provjereno dobre naslove koje možete gledati na Netflixu. Neke ste možda već gledali, ali evergreenima se uvijek treba vraćati. Lista svakako ostaje otvorena i za vaše preporuke.

MARRIAGE STORY

Noah Baumbach, redatelj nominran za Oskara, režira ovaj razarajući i suosjećajan pogled na brak koji se raspada i obitelj koja, usprkos tome, ostaje zajedno. Potresno, duhovito, emotivno i sirovo. Ovo možda nije lagano vikend štivo, ali je neizostavni must watch.

ROMA

“Roma” je drama iz 2018. godine i još jedan naslov koji ste do sada vjerojatno čuli nebrojeno puta. Ako vam je gledanje samog filma nekako promaklo, predlažemo da ovaj vikend vrijeme odvojite upravo za ovaj naslov. Radnja je smještena u 1970. i 1971. i prati život domaćice u obitelji srednje klase, kao poluautobiografski prikaz režiserovog (Alfonso Cuarón) odrastanja u naselju Roma u Mexico Cityju.

MANK

“Mank” donosi narativ o piscu i scenaristi Hermanu Mankiewiczu, kojeg igra maestralni Gary Oldman, a kojeg je Orson Welles angažirao za rad na filmu “Građanin Kane”. Film je, dakle, u potpunosti fokusiran na Mankiewicza, osobi o kojoj zapravo znamo jako malo i priča o stvaranju kultnog filma iz njegove perspektive. Naposljetku, “Mank” je osvojio više Oskara nego “Građanin Kane”.

SPOTLIGHT

Ovakva preporuka nije cjelovita bez barem jedne istinite priče. Ova nas seli u Boston i razotkriva ogromni skandal zlostavljanja djece u lokalnoj katoličkoj nadbiskupiji. Slučaj je potresao katoličku crkvu do srži, a priču nam donosi fenomenalna glumačka postava: Mark Ruffalo, Rachel McAdams i John Slattery.

THE TRIAL OF THE CHICAGO 7

Film prati Čikašku sedmorku, grupu demonstranata protiv Vijetnamskog rata optuženih za zavjeru i prelazak državnih granica sa namjerom da potaknu nerede na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Chicagu 1968. godine. U pitanju je briljantan prikaz sudske drame koju je napisao i režirao Aaron Sorkin, a glumačku ekipu, između ostalih, čine: Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne i Joseph Gordon-Levitt.

WHAT HAPPENED MISS SIMONE

Kao što lista ne može proći bez filma zasnovanog na istinitoj priči, tako ne može i bez barem jednog dokumentarca. Predlažemo da pogledate “What happened Miss Simone”, budući da ćete tako, osim Nininog besprijekornog glasa, dobiti uvid i u njene osobne borbe, obračune s obitelji, borbu za građanska prava i još mnogo toga što ju je izbrusilo u osobu i umjetnicu kakva je postala.

THE POWER OF THE DOG

Prva pomoć za vikend binge: Provjereno dobri filmovi na Netflixu (фото 7)

Ako je suditi po nominacijama za Oskara, “The Power Of The Dog” je po svim kategorijama film godine. Naime, rančer Phil Burbank (Benedict Cumberbatch), neko je tko izaziva strahopoštovanje svoje okoline, a kada njegov brat kući dovede novu ženu i njenog sina, Phil ih počinje maltretirati, sve dok se ne nađe izložen mogućnosti ljubavi. Trivija: Benedict i Kirsten Dunst su toliko ušli u uloge da tijekom snimanja nisu razgovarali. Imajte na umu da film teče sporo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: