Prodaje se kuća iz serije “Stranger Things” za 1,5 milijuna dolara

„The Creel House“ je glavno mjesto radnje četvrte sezone serije "Stranger Things" gdje otkrivamo sve o Vecni i napeto gledamo završnu borbu, a sada je ova kuća izašla u prodaju
03.11.2022.
IMAGE SOURCE: Toles, Temple & Wright, Inc.

Svi okorjeli fanovi megapopularne serije „Stranger Things“ znaju za kuću „The Creel House“, a sama pomisao na nju izaziva nam jezu. U toj misterioznoj kući odrastao je ozloglašeni Vecna, a na malim ekranima smo pratili njegovo jezivo djetinjstvo, kao i posljednju borbu naših protagonista i Vecne koja se odvijala upravo u ovoj kući. „The Creel House“ zaista postoji i to u gradu Romeu u saveznoj državi Georgiji, a sada se ova rezidencija prodaje za 1, 5 milijuna dolara.

Izgrađen davne 1882. godine, ovaj dom u Georgiji viktorijanskog stila sastoji se od sedam spavaćih soba i sedam kupaonica. Rezidencija se prostire na oko 557 četvornih metara i uzdiže se na tri kata, a izvorno je izgrađena za istaknutog lokalnog odvjetnika i nekadašnjeg zamjenika državnog povjerenika osiguranja, pukovnika Hamiltona Yanceyja i njegovu suprugu Florence. Par je kuću nazvao „Claremont House“ , u čast Florenceine omiljene rođakinje Clare De Graffenried. Kako su prolazila desetljeća, kuća je postajala sve raskošnija.

Kuća Claremont zadnji puta je bila u prodaji 2019. godine, a u to vrijeme se iznajmljivala za noćenje s doručkom skoro dva desetljeća. Kuća je kupljena za 350 000 dolara i novi vlasnici su odmah krenuli s kompletnom renovacijom. Za potrebe serije, kuća je transformirana tako da poprimi jeziviju okolinu, a obožavatelji mogu prepoznati sobe iz omiljenih scena, kao što je blagovaonica, salon i dnevni boravak.

Veličanstveni prostori unutar kuće oblikovani su visokim stropovima, parketom i obiljem složenih ugradbenih elemenata po narudžbi. Renovirana kuhinja zadržala je viktorijansku auru, a modernizirani elementi uključuju veliki otok od crnog mramora, profesionalni štednjak, ugradbeni hladnjak, kao i ostavu za dodatno skladištenje. Spavaće sobe su također kompletno renovirane. Prostrane su i tople, a većina njih ima drvene podove i kamine. Spavaće sobe povezane su s vlastitim kupaonicama s bijelim mramornim podovima.

Osim uređenja i toga što je poslužila kao odličan set, ova kuća ima još jednu usku poveznicu sa serijom. Naime, ona se nalazi u neposrednoj blizini Ford zgrada koledža Berry koje su poslužile kao pozadina za mentalnu ustanovu Pennhurst iz serije. Ako imate ekstra 1,5 milijuna dolara, ova kuća može biti vaša.

SAZNAJ VIŠE: