Prodaje se kuća iz serije “Stranger Things” za 1,5 milijuna dolara

„The Creel House“ je glavno mjesto radnje četvrte sezone serije "Stranger Things" gdje otkrivamo sve o Vecni i napeto gledamo završnu borbu, a sada je ova kuća izašla u prodaju
03.11.2022.
IMAGE SOURCE: Toles, Temple & Wright, Inc.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Svi okorjeli fanovi megapopularne serije „Stranger Things“ znaju za kuću „The Creel House“, a sama pomisao na nju izaziva nam jezu. U toj misterioznoj kući odrastao je ozloglašeni Vecna, a na malim ekranima smo pratili njegovo jezivo djetinjstvo, kao i posljednju borbu naših protagonista i Vecne koja se odvijala upravo u ovoj kući. „The Creel House“ zaista postoji i to u gradu Romeu u saveznoj državi Georgiji, a sada se ova rezidencija prodaje za 1, 5 milijuna dolara.

Izgrađen davne 1882. godine, ovaj dom u Georgiji viktorijanskog stila sastoji se od sedam spavaćih soba i sedam kupaonica. Rezidencija se prostire na oko 557 četvornih metara i uzdiže se na tri kata, a izvorno je izgrađena za istaknutog lokalnog odvjetnika i nekadašnjeg zamjenika državnog povjerenika osiguranja, pukovnika Hamiltona Yanceyja i njegovu suprugu Florence. Par je kuću nazvao „Claremont House“ , u čast Florenceine omiljene rođakinje Clare De Graffenried. Kako su prolazila desetljeća, kuća je postajala sve raskošnija.

Kuća Claremont zadnji puta je bila u prodaji 2019. godine, a u to vrijeme se iznajmljivala za noćenje s doručkom skoro dva desetljeća. Kuća je kupljena za 350 000 dolara i novi vlasnici su odmah krenuli s kompletnom renovacijom. Za potrebe serije, kuća je transformirana tako da poprimi jeziviju okolinu, a obožavatelji mogu prepoznati sobe iz omiljenih scena, kao što je blagovaonica, salon i dnevni boravak.

Veličanstveni prostori unutar kuće oblikovani su visokim stropovima, parketom i obiljem složenih ugradbenih elemenata po narudžbi. Renovirana kuhinja zadržala je viktorijansku auru, a modernizirani elementi uključuju veliki otok od crnog mramora, profesionalni štednjak, ugradbeni hladnjak, kao i ostavu za dodatno skladištenje. Spavaće sobe su također kompletno renovirane. Prostrane su i tople, a većina njih ima drvene podove i kamine. Spavaće sobe povezane su s vlastitim kupaonicama s bijelim mramornim podovima.

Osim uređenja i toga što je poslužila kao odličan set, ova kuća ima još jednu usku poveznicu sa serijom. Naime, ona se nalazi u neposrednoj blizini Ford zgrada koledža Berry koje su poslužile kao pozadina za mentalnu ustanovu Pennhurst iz serije. Ako imate ekstra 1,5 milijuna dolara, ova kuća može biti vaša.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: