Pripremite se za izvrsnu povijesnu dramu o Emily Brönte

U listopadu nam stiže u kina biografska drama o Emily Brönte, autorici literarnog klasika „Orkanski visovi“
20.08.2022.
IMAGE SOURCE: IMDb/ Instagram
RECOMMENDED

Nije nam teško reći zbogom ljetu kada vidimo koliko nas dobrih filmskih naslova čeka ove jeseni. Tko voli trilere, obožavat će „Don’t Worry Darling, a za one koji žele gledati uvrnutu ljubavnu priču, tu je film „Bones And All“. Također znamo da nam streaming platforme kao što su Netflix i HBO svaki mjesec donose nove filmske naslove različitih žanrova pa tako ni povijesne drame nisu iznimka.

Postoji nešto toliko zadovoljavajuće u gledanju povijesnih drama pa nije ni čudo što svi lude za Bridgertonom ili za filmskim adaptacijama romana Jane Austen. Ovoga puta Warner Bros. Studio je pripremio biografsku dramu o jednoj od najpoznatijih svjetskih spisateljica Emily Brönte.

Ako ste čitali Orkanske visove i jednako tako plakali na iste, onda ste upoznati s radom Emily Brönte. I baš je taj roman obilježio njezinu karijeru književnice te predstavlja simbol slobode izražavanja koji je u to vrijeme za žene bio limitiran. Nadolazeći film pod jednostavnim nazivom „Emily“ priča životnu priču ove spisateljice, prikazujući njezin briljantan um, buntovni stav i odbijanje da se prilagodi tadašnjem društvu. Film se fokusira na njezine obiteljske i ljubavne odnose koji su je inspirirali u pisanju te naposljetku doveli do stvaranja literarnog klasika „Orkanski visovi“ s kojim je Emily pronašla svoj glas.

U ulogu Emily Brönte uskočila je glumica Emma Mackey, jedna od glavnih protagonistica popularne Netflixove serije Seks Education. Uz Emmu, u filmu su se pronašli i Alexandra Dowling, Amelia Gething, Oliver Jackson-Cohen. Fionn Whitehead te Adrian Dunbar. Film „Emily“ režirao je i scenirao Frances O’Connor, a u kinima ga možemo očekivati 14. listopada. Mi jedva čekamo!

SAZNAJ VIŠE:
Lucija Vogrinc
| 28.11.2022.