Pripremite se za izvrsnu povijesnu dramu o Emily Brönte

U listopadu nam stiže u kina biografska drama o Emily Brönte, autorici literarnog klasika „Orkanski visovi“
20.08.2022.
IMAGE SOURCE: IMDb/ Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Nije nam teško reći zbogom ljetu kada vidimo koliko nas dobrih filmskih naslova čeka ove jeseni. Tko voli trilere, obožavat će „Don’t Worry Darling, a za one koji žele gledati uvrnutu ljubavnu priču, tu je film „Bones And All“. Također znamo da nam streaming platforme kao što su Netflix i HBO svaki mjesec donose nove filmske naslove različitih žanrova pa tako ni povijesne drame nisu iznimka.

Postoji nešto toliko zadovoljavajuće u gledanju povijesnih drama pa nije ni čudo što svi lude za Bridgertonom ili za filmskim adaptacijama romana Jane Austen. Ovoga puta Warner Bros. Studio je pripremio biografsku dramu o jednoj od najpoznatijih svjetskih spisateljica Emily Brönte.

Ako ste čitali Orkanske visove i jednako tako plakali na iste, onda ste upoznati s radom Emily Brönte. I baš je taj roman obilježio njezinu karijeru književnice te predstavlja simbol slobode izražavanja koji je u to vrijeme za žene bio limitiran. Nadolazeći film pod jednostavnim nazivom „Emily“ priča životnu priču ove spisateljice, prikazujući njezin briljantan um, buntovni stav i odbijanje da se prilagodi tadašnjem društvu. Film se fokusira na njezine obiteljske i ljubavne odnose koji su je inspirirali u pisanju te naposljetku doveli do stvaranja literarnog klasika „Orkanski visovi“ s kojim je Emily pronašla svoj glas.

U ulogu Emily Brönte uskočila je glumica Emma Mackey, jedna od glavnih protagonistica popularne Netflixove serije Seks Education. Uz Emmu, u filmu su se pronašli i Alexandra Dowling, Amelia Gething, Oliver Jackson-Cohen. Fionn Whitehead te Adrian Dunbar. Film „Emily“ režirao je i scenirao Frances O’Connor, a u kinima ga možemo očekivati 14. listopada. Mi jedva čekamo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: