Printworks London zauvijek zatvorio vrata s posljednjim tulumom

Printworks London, jedan od najprestižnijih noćnih klubova i kulturnih odredišta u Europi, završio je sa svojim radom, a kraj jedne ere obilježen je izvrsnim tulumom
04.05.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @printworkslondon

Printworks London godinama je bio kulturno odredište mladih Engleza te glavno mjesto vanserijskog glazbenog doživljaja. No, prošle godine je stigla vijest da se ovaj prestižni noćni klub zatvara, na žalost mnogih diljem Europe. Printowks London služeno završava sa svojim šestogodišnjim radom 7. svibnja, nakon Brew//LDN događaja 5. i 6. svibnja. Vikend prije održali su se posljednji nastupi na kojima su nastupili titani dance glazbe Black Coffee, CamelPhat, Sub Focus i Peggy Gou.

„Kako bismo obilježili kraj prostora kakvog poznajemo, završni Printworks Closing Weekend nastupi predstavljaju našu povijest- spajajući točke od techna preko melodičnog housea i disca do basa za naš posljednji vikend“, stoji u izjavi.

Kako je krenuo Printoworks London?

Prostor je prvi puta otvoren u siječnju 2017. godine, udahnuvši novi život nekadašnjoj tiskari za Metro i Evening Standard. S kapacitetom za 6000 ljudi, hala je ugostila više od 3000 umjetnika, prikazujući najbolje lokalne i međunarodne talente. Prošlog rujna potvrđeno je da će se Printworks, koji se nikada nije namjeravao koristiti kao stalna lokacija, zatvoriti u sklopu većeg projekta obnove u Surrey Quaysu. Unatoč peticiji da se ne zatvori Printworks koja je skupila više od 11 000 potpisa, ovaj prostor će ipak biti prenamijenjen, najvjerojatnije u uredske prostore.

Broadwick Live, organizacija koja stoji iza Printworksa, nastavit će svoj rad u prostorima Dockywards i The Beams, koji je postao novo kulturno i glazbeno odredište.

SAZNAJ VIŠE: