SEARCH

Pridružite se čarobnoj noćnoj utrci na Festivalu svjetla!

09.03.2022.
RECOMMENDED

Posljednjih godina u Zagrebu se održava Festival svjetla koji je u gradovima diljem svijeta postao tradicijom. U tom razdoblju grad Zagreb postaje slikarsko platno u kojem se spomenici, zgrade, šetališta i trgovi zaodijevaju u živopisne boje. Čarolija svjetla u Zagrebu prošlih je godina doživjela veliki uspjeh pa se ove godine proširuje program Festivala. U sklopu manifestacije „Festival svjetla 2022.“, ove će se godine po prvi puta održati „Glow Run“ utrka na koju se može svatko prijaviti kako bi sudjelovao u ovoj čarobnoj noći.

Ova zabavna i posebna noćna utrka na svojoj će ruti od 5 kilometara kroz centar grada proći niz svjetlećih instalacija u kojima će trkači moći uživati. Utrka će se održati 19.3. na Trgu Marka Marulića, ispred Državnog arhiva i započet će u 22 sata. 

Na lokaciji početka i završetka utrke, u suradnji sa zagrebačkim art umjetnicima, bit će postavljen „art wall“ po kojem će svaki sudionik moći slikati i time biti dio ove prekrasne svjetleće umjetnosti. Čaroliju „Glow Run“ utrke doprinose neonske majice koje će dobiti svaki prijavljeni trkač. Osim prigodnih majica, u start paketu se dobivaju i svjetleće narukvice i ogrlice, a na samoj lokaciji dijelit će se posebne neon boje u koje se trkači mogu „zaodjenuti“. Ovakav prizor ostavit će bez daha, a trkači će zajedno s osvjetljenim gradom stvoriti pravi spektakl boja i svjetla!

„Glow Run“ utrka nastala je u suradnji talentirane ekipe iz „Run Croatia“,koja je organizirala mnogobrojne u trke, „Urban Entertainment“ event agencije iz Zagreba te turističke agencije „Swanky Travel“ koja će biti posebno zadužena za dolazak stranih gostiju i Nomada na ovaj jedinstven event. Cilj ove manifestacije je promovirati ovu fizičku aktivnost te omogućiti natjecateljima da pridonesu cijelom događaju.

Ako želite sudjelovati u ovoj čarobnoj noćnoj utrci, prijaviti se možete najkasnije do 19.3. na sljedećoj poveznici: https://www.runcroatia.hr/glow-run-zagreb-2022 . Postanite dio svjetlećeg spektakla!

SAZNAJ VIŠE: