Predmet žudnje: Nike Dunk High ružičaste tenisice

Nike Dunk High 1985 model tenisica je zbog svog vintage izgleda te nostalgičnog podudaranja s originalnom verzijom tenisica iz 80-ih, komad obuće koji moramo imati
25.08.2022.
IMAGE SOURCE: BURO./ Twitter
RECOMMENDED

Ljeto se približava kraju i jesen je na pomolu pa se tako prebacujemo iz natikača u dobar par tenisica. Tenisice su broj jedan obuća u koju rado uskačemo kada se vratimo na gradske ulice pa svake sezone nestrpljivo pretražujemo nove modele koje bismo voljeli nositi.

Nakon kratke potrage, pronašli smo model koji nas je osvojio: Nike Dunk High 1985 ružičaste tenisice. I mislimo da bi ovaj model trebao imati svaki kolekcionar tenisica.

Tko fura skejterski stil, sigurno je upoznat s legendarnim Nike Dunk High tenisicama. Pojavile su se na scenu 1985. godine kao visoke košarkaške tenisice, no skejteri su ih vrlo brzo prisvojili sebi. Zahvaljujući Nike Skateboardingu i njegovim duboko ukorijenjenim vezama s nekim od najvećih svjetskih skateboard sportaša, ove su tenisice postale simbol skejterske kulture i baš ih je svatko moramo imati.

Nakon svog početnog uspjeha, originalni Dunk High se bacio pod nož i napravio alternativne street style verzije s kojima su svi redovni nosači Nikea upoznati. No, Nike je ovaj put odlučio vratiti Dunk High na početne postavke i izbacio novu „Pink Denim“ verziju koja sadržava karakteristike originalnih Dunk tenisica iz 1985. godine. Glavna razlika između modernih Dunk modela i onog originalnog leži u predjelu gležnja i potplati. Dunk High 1985 model napravljen je tako da oponaša građu početnog izdanja, što znači da je dio tenisice koji ide preko gležnja puno više rezan nego moderne verzije tenisica. Također, potplata je deblja i ima veću platformu, što daje dodatnu visinu tenisici.

Dunk High 1985 model ima poseban oblik s puno više karaktera od alternativnih verzija. Blijedoružičasta traper boja koja nam se toliko sviđa, daje vintage ton tenisicama koji budi nostalgiju 80-ih, ali i donosi novi trend. Dunk High 1985 tenisice mogu se kupiti za oko 147 dolara na online stranicama Offspringu i Footlockeru. Naša košarica je već popunjena!

SAZNAJ VIŠE: