Poznati DJ duo održat će nastup na rubu svemira

DJ duo The Chainsmokers će u partnerstvu s tvrtkom za svemirski turizam World View, 2024. godine snimati vlastiti nastup na rubu svemira
21.07.2022.
IMAGE SOURCE: The Chainsmokers Instagram/ World View
RECOMMENDED

U moru dobrih i malo manje dobrih izvođača, nije lako istaknuti se. Primijetili smo kako u zadnje vrijeme razni glazbenici pokušavaju svoju umjetnost prikazati na što originalniji način. Od NFT-a do holograma, ideja za što boljom promocijom ne nedostaje. A korak više od svih ostalih je definitivno napravio poznati DJ duo The Chainsmokers. Naime, ova dva DJ-a će 2024. godine biti lansirani u svemir kako bi snimili svoj nastup te će tako postati prvi glazbenici ikad koji su nastupali na rubu svemira.

Drew Taggart i Alex Pall, dečki koji stoje pod imenom The Chainsmokers, namjeravaju ući u kapsulu pod tlakom privezanu za stratosferski balon kako bi izveli nastup na otprilike 30 kilometara iznad Zemlje. Ovaj pothvat učinit će u partnerstvu s tvrtkom za svemirski turizam World View. Stratosferski balon može primiti i do osam putnika pa bi to možda značilo da će The Chainsmokersi povesti i malu publiku na svoje putovanje nebom.

„Znamo da će pogled na Zemlju i svemir biti nevjerojatni i inspirativni i nadamo se da ćemo iskoristiti ovaj let za kreativnost na budućim projektima“, rekli su The Chainsmokersi. Ryan Hartman, glavni izvršni direktor World Viewa, dodao je da se tvrtka nada kako bi ovaj događaj mogao nadahnuti druge umjetnike da „učine nešto drugačije nego što bi inače učinili“. Hartman je također objasnio da je za ovaj put odabrao The Chainsmokerse jer na taj način želi oduševiti mlađu publiku o putovanju u svemir. I da, o putovanju u svemir se sve više priča te bismo zaista mogli i samo doživjeti turistički obilazak zemljine orbite. Već se počeo graditi prvi hotel u svemiru koji će navodno biti funkcionalan 2027. godine. Jesmo li otišli predaleko ili su saznanja o svemiru koja su bila dio znanstvene fantastike, a sada postaju mainstream, logičan tijek događaja? Možda ipak ne trebamo od svega raditi atrakciju, ali jedno je sigurno: u godinama što nam slijede, možemo se pripremiti na baš svakakve lude ideje svjetskih izvođača, ideje koje prelaze i granice zemaljske kugle.

SAZNAJ VIŠE: