Pogledajte popis svih biografskih filmova koje ćemo gledati ove godine

Legendarni glumci i glumice današnjice utjelovljuju ikone showbizza koje su ostavile trag u glazbenoj i filmskoj industriji
24.04.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Industrija glazbe, filma, plesa, sporta i raznih drugih umjetnosti donijela je mnogo velikih zvijezda koje su svojim djelovanjem obilježile povijest pa čak i diktirale svijetom showbizza. Rado se prisjećamo umjetnika koji nisu više među nama, ali i onih koji i dalje žare i pale umjetničkom scenom jer njihov rad ostavio trag u području kojim su se bavili te postavio standarde za iduće generacije. Određeni glazbenici, pjevači i sportaši nisu samo cijenjeni unutar svojih krugova već i u kućanstvima „običnih“ ljudi obilježavajući njihovo djetinjstvo i mladost te najljepše životne trenutke. Zato nije ni čudo da Hollywood, kao i druge svjetske filmske produkcije obilježavaju postignuća bezvremenskih ikona tako što pretoče njihov život na velike i male ekrane. Filmska industrija nas svako malo počasti s novim biografskim filmom neke velike zvijezde, a ove ćemo godine uživati u mnoštvu uzbudljivih igranih filmova o našim omiljenim showbizz ikonama.

Timothee Chalamet kao Bob Dylan- Going Electric

Going Electric je biografski film o legendarnom pjevaču i kantautoru Bobu Dylanu kojega će utjeloviti mlada zvijezda filma „Dune“ Timothee Chalamet. Film je stavljen na čekanje 2020. godine zbog pandemije, no od tada je potvrđeno da je produkcija ponovo pokrenuta. Rečeno je da je Timothee uložio puno truda u ovu ulogu te je iskoristio prvi lockdown kako bi se uvukao u Dylanov svijet pa je čak i iznajmio mjesto u Woodstocku u New Yorku gdje je pjevač neko vrijeme živio.

Austin Butler kao Elvis Presley- Elvis

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine je svakako Baz Luhrmannov „Elvis“. Kao što i sam naziv kaže, riječ je o biografskom filmu o kralju rock ‘n’ rolla, Elvisu Presleyu. Film prati život i glazbeno postignuće Elvisa kroz prizmu njegovog kompliciranog odnosa s menadžerom Tomom Parkerom. Priča se bavi složenom dinamikom između Elvisa i Parkera koja se proteže više od 20 godina, a u središtu putovanja nalazi se jedna od najznačajnijih osoba u Elvisovom životu, Priscilla Presley. U ulozi Elvisa Presleya našao se mladi glumac Austin Butler dok njegovog menadžera glumi legendarni Tom Hanks. Elvisovu ljubav Priscillu utjelovila je australska glumica Olivia DeJonge. Film ćemo imati priliku pogledati u kinima 22. lipnja ove godine.

Naomi Ackle kao Whitney Houston- I Wanna Dance With Somebody

Još jedan uzudljiv i emotivan biografski film o pjevačkoj ikoni očekuje nas krajem ove godine. Film „I Wanna Dance With Somebody“ prati priču najveće r&b i pop vokalistice Whitney Houston. U ulozi Whitney gledat ćemo zvijezdu Star Wars-a Naomi Ackie, a izlazak filma očekuje se 23. prosinca ove godine. Film će sadržavati mnoge omiljene pjesme Whitney Houston koristeći njezin originalni vokal umjesto Naominog. Producent Clive Davis rekao je za SlashFilm: „Iako se za sve pjesme koristi Whitneyin neusporediv vokal, Naomin izvanredan glumački raspon omogućuje joj da maestralno uhvati Whitneyin jedinstveni šarm, moć i naravno, njezine osobne borbe. Naomi je prava stvar i ne mogu zamisliti bolji izbor za ovu kultnu ulogu.“

Ana DeArmas kao Marylin Monroe- Blonde

Streaming platforma Netflix završava biografski film o Hollywoodskoj ikoni Marilyn Monroe. „Blonde“ je nastao kao adaptacija istoimenog romana spisateljice Joyce Carol Oates u kojem se prikazuju stvarne figure u Marilyninom životu pod krinkom pseudonima. Već sada se priča da će film biti pun kontroverzi i eksplicitnih scena seksa, a dodijeljena mu je i NC-17 kategorija, odnosno kategorija samo za odrasle. U ulozi Marylin pronašla se glumica Ana De Armas, a Marilynog trećeg muža igrat će zvijezda Oscarovskog filma „The Pianist“ Adrien Brody. Još uvijek se ne zna točan datum izlaska filma, ali bismo ga već ove godine mogli pogledati.

SAZNAJ VIŠE: