Parfemske vode koje mirišu kao najljepša ruža su idealan poklon za Valentinovo

10.02.2022.

Parfem je jedan od onih poklona kod kojeg će rijetko izostati oduševljenje pogotovo ako darujete nekoga tko je znalac i doista razumije i cijeni umjetnost kreiranja savršenog mirisa. U kategoriji luksuznih parfema koji odišu sofisticiranošću francuski brend Maison Francis Kurkdijan je jedan od najcjenjenijih na svijetu i možete ga pronaći u poznatoj zagrebačkoj parfumeriji Martimex na adresi Trg Bana Jelačića 11.

Mirisne note MFK parfemskih voda À la rose i l’Homme À la rose dati će senzualni ton nadolazećem danu Zaljubljenih te je vrijeme da ih upoznate, ako to dosad niste napravili.

Mirisi unutar ovog dua međusobno se nadopunjuju svojom prirodnom svježinom, odvažnom kompozicijom i neskrivenom senzualnošću.

À la rose, lansiran 2014. godine, danas je jedan od legendarnih mirisa Maisona, slavi žene s nepokolebljivim žarom. Ni jedna bočica ne sadrži manje od 400 ruža – 250 ruža Centifolia iz Grassea s cvjetnim notama nalik medu i 150 damašćanskih ruža iz Bugarske, koje daju note svježe kruške i naglasak na ličiju.

Kako bi se oslobodio mnogih klišeja koji okružuju ružu, cvijet koji se ponekad smatra staromodnim, Francis Kurkdjian stvorio je akord cvijeta ljubičice i magnolije koji srednje note prožima punoćom i velikodušnošću. U baznim notama, drvenasto-cedarsko-mošusni akord stapa se s ružama Centifolia kako bi proslavili suvremenu, senzualnu ženstvenost koja se ne klanja ničemu…

Razvijajući se s društvom u potrazi za modernošću i slobodom, Francis Kurkdjian nudi svoju osobnu interpretaciju ruže za muškarce u odvažnoj parfemskoj vodi. L’Homme À la rose dokazuje da ruže mogu biti bez spola u odi slobodi koja mijenja nove kodove muškosti.

Iznimno svježe i zelene gornje note obuhvaćaju akord grejpa s esencijom damaščanske ruže iz Bugarske. Prati ih drvenasti i ružičasti akord koji unosi vertikalnost u kompoziciju. Konačno, drveno-jantarne donje note uveličavaju miris dajući mu nepogrešivo muški mirisni potpis.

Mirisi su dostupni u parfumeriji Martimex na Trgu bana. J. Jelačića 11 (tel. 01 /4813-966).

SAZNAJ VIŠE: