Ovo su najinspirativnije izjave velike dive Tine Turner

Osim što je definirala jednu eru i postala glazbena legenda, Tina Turner je bila poznata po svom nepokolebljivom duhu i ljubavi prema životu. Ovo su njezine izjave po kojima ćemo ju pamtiti
25.05.2023.
IMAGE SOURCE: Alberto Venzago/ Instagram @tinaturner
RECOMMENDED

Jučer nas je napustila kraljica rock’and’rolla, velika Tina Turner. Pjevačica moćnog glasa i ogromne karizme preminula je u 83. godini u svom domu u Švicarskoj, nakon duge borbe s bolešću. Rođena kao Ann Mae Bullock, proslavila se kasnih 60-ih godina kao glavna pjevačica Ike & Turner Revenue, grupe koju je osnovala zajedno sa suprugom Ikeom. 1970-ih krenula je u solo karijeru, nakon što je proživjela godine zlostavljanja od strane supruga, a ubrzo se njezino ime redovno nalazilo na vrhu glazbenih ljestvica. Tina Turner je postala pop ikona koja je definirala eru, prodavši više od 180 milijuna albuma diljem svijeta i osvojivši 12 Grammyja, a na hitove poput „What’s Love Got To Do With It“, „Private Dancer“, „Proud Mary“ “Simply The Best” i dan danas plešu sve generacije.

Koliko je snažna, pokazuju ne tako svijetle točke njezinoga života. Osim što je preživjela nasilnu vezu s bivšim suprugom Ikeom, Turner je pretrpjela moždani udar, imala transplataciju bubrega te izgubila sina zbog samoubojstva. Svoj nesalomljiv duh i ljubav prema životu Tina nikad nije skrivala. 1993. godine je za Vanity Fair rekla da se zauzela za jednu osobu: sebe. Potaknuti njezinom vatrenom voljom za životom i karizmom koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, izdvojili smo par inspirativnih izjava Tine Turner po kojima ćemo ju pamtiti.

„Ne želim nužno biti ‘jaka’ osoba. Imala sam užasan život. Samo sam nastavila dalje. Samo nastaviš i nadaš se da će nešto doći. Ovaj život je došao.“ (Tina Turner za New York Times)

„U svakom trenutku, uvijek imamo izbor, čak iako se čini kao da ga nemamo. Ponekad taj izbor može jednostavno biti da razmišljamo pozitivnije“ ( citat iz njene knjige Happiness Becomes You)

„Pedesete su nove tridesete. Sedamdesete nove pedesete. Ne postoje pravila koje govore da se morate odijevati na određeni način ili biti na određeni način. Živimo u uzbudljivijim vremenima za žene“ (Tina Turner za Daily Express, 2009.)

„Ljudi misle da je moj život bio težak, ali ja mislim da je to bilo prekrasno putovanje. Što si stariji, to više shvaćaš da nije ono što se dogodilo, nego kako se s time nosiš“ (Tina Turner za Marie Claire South Africa, 2018.)

„Moje nasljeđe je da sam ostala na kursu…od početka do kraja, jer sam vjerovala u nešto što je u meni. Dakle, moje nasljeđe je osoba koja je težila da želi bolje i to je dobila.“ (Turner tijekom intervjua kod Oprah, 2013.)

„Moja najveća beauty tajna je biti zadovoljna sa sobom. Pogrešno je misliti da ste ono što stavljate na sebe. Vjerujem da mnogo toga kako izgledate ima veze s tim kako se osjećate prema sebi i svom životu.“ (Turner za Woman&Home magazin, 2016.)

„Ne možete se vezati za godine ili ljepotu jer tada uvijek jurite za nečim što se nikada neće vratiti.“ (Turner za Woman&Home magazin, 2016.)

„Želja mi je dati ljudima istinu koja će im pomoći da se predomisle. Kad se to dogodi, bit ću najbolja što mogu biti“ (rekla je Turner Oprah za svibanjsko izdanje O)

SAZNAJ VIŠE:
Lucija Vogrinc
| 30.08.2022.
Lucija Vogrinc
| 14.10.2022.