Ovi Guerlain parfemi slave umjetnika Henrija Matissea

Guerlain i Maison Matisse su se udružili i kreirali posebnu parfemsku liniju koja slavi umjetnost Henrija Matissea, jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća
27.01.2023.
IMAGE SOURCE: Fragnatica/ Fragrance Official/ Guerlain/ Instagram @guerlain

Guerlain već dugi niz godina njeguje svoj blizak odnos s umjetnosti te već generacijama Guerlainovi parfimeri pronalaze inspiraciju u avangardnim umjetnicima svog vremena. Za svoju sljedeću suradnju brend je odabrao Maison Matisse, dizajnersku kuću s kojom ima posebnu vezu, kako bi proslavio rad jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća, Henrija Matissea, i to dragocjenom limitiranom serijom parfmeskih izdanja inspiriranom Matisseovom paletom boja.

HENRI MATISSE

Henri Matisse bio je francuski umjetnik koji je djelovao u vrijeme Drugog svjetskog rata, vrijeme koje je za cijeli svijet i njega osobno označavalo depresivnu eru. Njegovu suprugu Amalie i kćer Marguerite zarobili su nacisti, a Henri je i sam trpio posljedice raka dvanaesnika. No unatoč svemu tome, njegiv smisao za boje i strast prema umjetnosti nije jenjavala. Matisse je svoje kreacije ispunio neprirodno jarkim bojama, nešto što se još nije vidjelo među umjetnicima tog vremena. Zato ga nerijetko zovu „umjetnikom sreće“ zbog maestralnog rada s bojama.

Tijekom svog vremena Henri Matisse je postao svjetski poznat po svojoj tehnici izrezivanja, kombinirajući komade oslikanog papira za stvaranje odvažnoh umjetničkih djela, što će kasnije biti poznato kao fovizam. Matisse je, zajedno s Piccassom, priznat kao pionir moderne umjetnosti, a njegovi radovi prodaju se za 80 milijuna dolara.

Posebna suradnja brenda Guerlain i Maison Matisse

Guerlain je brend koji posebno njeguje umjetnost pa je ova suradnja došla potpuni prirodno. Guerlain i Maison Matisse ovom suradnjom slave umjetnost sreće odajući počast majstoru boja s dvije kreacije inspirirane dvjema umjetnikovim slikama koje same postaju cjelovita umjetnička djela. „Izuzetno sm sretni što nam je Maison Matisse ukazao povjerenje za ove naše kreacije. Naše partnerstvo utemeljeno je na zajedničkim vrijednostima izvrsnosti, strogim standardima i eleganciji, koje povezuje uzajamna ljubav prema, ljepoti, prirodi i umjetnosti“, izavila je Ann-Caroline Prazan, Guerlain direktorica za umjetnost, kultura i baštinu.

The Bee Bottle

Na vrhu ove zajedničke kolekcije nalazi se „The Bee Bottle“ i izdanu Maisona Matissea. Cijela bočica ukrašena je motivima inspiriranima slikom „La Musique“ koju je Matisse naslikao 1939. godine. Samo je 14 primjeraka mirisa dostupno diljem svijeta, a jedan u Singapuru košta 23 600 dolara. U bočici se nalazi Couleur Bonheur extrait de parfum, miris koji sadrži jaku voćnu kompoziciju, poput vibrantne palete Henrija Matissea.

Novi parfem Jasmin Bonheur

Jasmin Bonheur je novi miris inspiriran bojama Matissea. Parfem sadrži cvjetne i voćne mirisne note šarenog jasmina kao srce mirisa, naranče, marelice, ljubičastog irisa i nježno ružičaste ruže te fuksije. Ova živahna paleta mirisa kreira jednstveno olfaktivno platno. Parfem je nadahnut Matisseovim djelom „Mille et Une Nuits“ pa su čep bočice i kutija u kojoj parfem dolazi ukrašeni vibrantnim šarenilom. Ovo limitirano izdanje broji samo 1000 komada diljem svijeta. U kolekciji se nalazi i mirisna svijeća Figue, koja asocira na šetnju u hladovini mediteranskih smokava, u ograničenom izdanju od 500 komada.

SAZNAJ VIŠE: