Ovako ćete postići popularni „cold girl“ make up look

„Cold girl“ look je novi trend koj podrazumijeva korištenje šminke kako bi postigli efekt rumenih obraza i nosa, sjajne kože i usana, kao da smo satima skijali negdje u planinama na hladnoći
08.12.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest
RECOMMENDED

Kada je riječ o beauty trendovima, onda će na društvenim mrežama uvijek zasjati onaj koji podrazumijeva korištenje make up-a kako bi se postigao prirodni look kojeg nemamo. Na što točno mislimo? Pa na primjer, zadnjih par godina je veliki hit postao korištenje henna boje i smeđe olovke u kreiranju lažnih pjegica. I dok jedni s make up-om skrivaju svoje pjegice, drugi koriste make up kako bi ih umjetno napravili. Kada dođe ljeto, onda je glavni trend imati osunčani ten kože, okupan suncem. Istina je ta da je pretjerano izlaganje suncu nezdravo, sve više smo svjesni njegovog štetnog učinka pa ga izbjegavamo, ali i dalje želimo imati taj brončani ten. Zato se ljeti koristimo bronzerom i rumenilom kojeg stavljamo na obraze i nos da izgledamo kao da smo malkice „izgorjeli“ na suncu. Ništa drugačije nije ni kada dođe zima. Trenutno na TikToku vlada trend „cold girl“ make up-a s kojim postižemo izgled kao da smo upravo proveli sate na hladnoći.

Crveni nos i obrazi od hladnoće i suzne oči od vjetra su navodno sada vrlo in.  Priznajemo, rumeni obrazi i sjajan ten koji možemo uočiti nakon, na primjer, jednog dobrog spusta na skijama negdje u planinama, daju zdrav i svjež izgled. A make up artist Tobi Henney se slaže s time da svježi rumeni izgled izgleda dobro na svakome u kombinaciji s kaputima, toplim kapama i šalovima. Ovaj zimski look podrazumijeva sljedeće: rumene obraze i nos, sjajne usne i svjetlucavi touch u unutarnjim kutovima očiju.

Kako postići zimski look?

Prije samog nanošenja make up-a , treba misliti na njegu kože. Hidratacija je ključ sjajne kože pa su hidratantna krema i/ili serum glavni glumci ovog looka. No, bez obzira na to želite li postići „cold girl“ izgled ili ne, trebali biste posebno obratiti pažnju na dodatnu hidrataciju u zimskim mjesecima. Nadalje, za postizanje rumenog looka, make up artistica Carolina Dali- Trites kaže da koristite kremasto ružičasto rumenilo koje ćete nanijeti na najvišu točku jagodične kosti, blendajući je prema gore. Zatim stavite malo rumenila na nos i spojite ga s obje strane s rumenilom na obrazima. Sjajni efekt postiže se highlighterom kojeg ćete staviti na vrh nosa, usana i obraza. Nadalje, nanesite sjajno sjenilo u boji šampanjca, srebrnoj ili off-white boji u unutarnje kuteve očiju te na sredinu kapka kako biste dobili „zamrznuti“ look. Na kraju cijeli izgled dovršite sa sjajilom za usne i postali ste prava ledena djevojka!

@daniellemarcan

brrr brr ib @sacheu @hayleybuix @zoekimkenealy #beauty #makeuo

♬ original sound – ci
SAZNAJ VIŠE: