Odlični naslovi za sve ljubitelje krimića i trilera

Sastavili smo popis nama najboljih naslova krimića i trilera koji će začiniti ovo dugo ljeto i dugoočekivane godišnje odmore
16.07.2022.
IMAGE SOURCE: Školska knjiga
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ljeto i godišnji odmor su savršeno vrijeme da se posvetimo čitanju knjiga koje nas potpuno opuštaju. Odbacimo mobitele i tehnologiju na trenutak, uzmimo najdražu knjigu i zaronimo u svijet mašte dok se odmaramo negdje u hladu. Preko ljeta štivo koje se obavezno čita su lagani ljubavni romani, ali to ne znači da u potpunosti moramo izbaciti napete krimiće i trilere koje tako volimo. Mi smo za vas izdvojili naše najdraže krimi naslove koji će vas zasigurno oboriti s nogu.

Bez traga, Lisa Gray

„Bez traga“ odličan je napeti krimić čija se radnja vrlo lako prati, a spisateljica se potrudila dobro sakriti tragove kroz cijelu knjigu. Radnja prati privatnu istražiteljicu Jessice Shawn koja ostaje zatečena kada dojava o otmici trogodišnjakinje otprije 25 godina uključi i fotografiju na kojoj prepozna sebe. Izgarajući od znatiželje, odmah odlazi u Los Angeles,odakle je prijava poslana. Jessica doznaje da je njezina biološka majka ubijena iste večeri kad je ona oteta te odlučuje riješiti misterij koji je policija zaboravila. Detektiv Jason Pryce istražuje okrutno ubojstvo studentice koja je dodatno zarađivala prostitucijom, a slučajni susret Prycea i Jessice postaje zanimljiviji kada Jessica otkrije da Pryce krije nešto o prošlosti njezinog oca i smrti njezine majke.

Crvena voda, Jurica Pavičić

Jurica Pavičić jedan je od najših najboljih suvremenih pisaca i to dokazuje sa svakim novim štivom. Ako želite pročitati roman koji zadire u trulu istinu hrvatske zbilje posljednjih desetlheća, onda je „Crvena voda“ za vas. Vrijeme radnje smješteno je u 1989. godinu kada nakon ribarske fešte u malom mjestu na dalmatinskoj obali, nestane sedamnaestogodišnja djevojka. Policijska potraga ne daje nikakve rezultate, a okolna politička zbivanja – pad jednog sistema, društvene promjene i rat – zasjene nestanak djevojke. Jedini koji je i dalje traže njezina su najbliža obitelj: otac, majka i brat blizanac. Ovo je priča o obiteljskoj tragediji i očajnoj potrazi za odgovorima što se preslikava na priču o Hrvatskoj i njezinim traumama.

Kraljevstvo, Jo Nesbo

Norveški pisac Jo Nesbo kralj je triler romana, a nedavno je izašao s novom knjigom „Kraljevstvo“ koju ćete pročitat u jednom dahu. Priča prati dva brata, Carla i Roya koja su povezana mračnim tajnama. Mlađi brat Carl otišao je iz mirmog planinskoj kraja gdje su njih dvojica živjeli kako bi pobjegao od problematične prošlosti, no Roy je ostao. Roy je vjerovao da nikad više neće vidjeti Carla, međutim Carl se vraća kako bi se pomirio s prošlosti. Carl je prepun velikih poslovnih planova koji zvuče predobro da bi bili istiniti pa obojica završe uvučena u obračun s vlastitim demonima. Iako su braća uvijek jedan drugome čuvala leđa, tajne postanu preteške i Royev svijet se počinje raspadati te je pitanje hoće li se išta vratiti na staro.

Djevojka u vlaku, Paula Hawkins

Tko još nije pročitao roman „Djevojka u vlaku“, sada je pravi trenutak za to. I ne, nemojte gledati film jer ćete propustiti toliko toga što je detaljno opisano u knjizi i doslovno vas izuje iz cipela. Ovaj napeti triler prati djevojku Rachel koja svako jutro putuje vlakom na posao i promatra ljude iz obližnjih kuća. Jedna kuća joj posebno zapne za oko pa umišlja da poznaje Jess i Jasona, stanare kuće te gledajući ih, smatra da je njihov život savršen. A onda će se dogoditi nešto šokantno. Samo na minutu, prije nego što vlak krene dalje, Rachel će shvatiti da život idilične obitelji nije tako savršen. Sve će se promijeniti, savršena će obitelj završiti na naslovnicama novina, a Rachel u njihovoj kući i postati dio života koji je dotad samo gledala iz vlaka.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: