Novouređeni pariški Cartier butik ponovno otvara vrata

Nakon opsežne renovacije, Cartier je napokon otvorio svoj vodeći pariški butik koji predstavlja omaž povijesti i nasljeđu Cartiera
01.11.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram @cartier
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Cartier je nakon duge dvije godine opsežne renovacije, ponovno otvorio vrata svog vodećeg pariškog butika. Butik, na adresi 13 rue de la Paix, oslanja se na dizajnerske kodove izvornog prostora, koji je otvoren 1899. kada je Louis Cartier došao na čelo modne kuće.

Od izvornih značajki dizajna ostaje arhitektonski identitet zgrade te originalna fasada i povijesni detalji uključujući ukrasne letvice. Originalne značajke upotpunjene su sa svijetlim i suvremenim naglascima kao što je stakleni krov koji obasjava šest novih katova. Sam butik zauzima prizemlje i prva dva kata zgrade, treći kat je rezerviran za usluge klijentima, a na četvrtom su radionice luksuznog nakita. Na petom i šestom katu posjetiteljima je na raspolaganju arhiv, zimski vrt i prostor za zabave i događanja.

Agencija Moinard Bétaille, koja više od 20 godina dizajnira Cartier butike, stoji iza dizajna prva tri kata, s arhitektima Claire Bétaille i Bruno Moinard koji su stavili fokus na otvorenost i prozračnost prostora. Gosti su pozvani da istraže svako područje, otkrivajući klasične motive iz povijesti Cartiera koji se nalaze uz nove komade. Odvojene sobe obložene drvom postaju dom povijesnim predmetima, kao što je zbirka rijetkih knjiga u Louis Cartier Salonu.

Za uređenje iduća dva kata zaslužni su arhitekti i dizajneri Laurene Barbier Tardrew i Romain Jordan iz agencije Studioparisien. Katovi spajaju elegantnu estetiku s modernim dizajnom i naglaskom na arhetipske pariške dizajnerske značajke. Na najvišem katu, arhitektica Laura Gonzalez slavi kulturne forme u istraživanju tehnike i izrade koje su uklopljene u staklene grane mozaičara Pierrea Mesguicha i mozaični pod u zimskom vrtu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: