Novi londonski restoran PAPI predstavlja svoj meni u Sopalu

U Londonu se na Valentinovo otvara novi restoran PAPI kojeg svi iščekuju, a večeras će jela ovog restorana premijerno biti predstavljena u zagrebačkom Sopalu
02.02.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @papi.restaurant/ @sopalzgb

Danas je jako dobar dan za otići u Sopal. Novi londonski restoran PAPI prije svog otvaranja želi predstaviti svoja jela i to će pretpremijerno učiniti upravo u zagrebačkom bistrou Sopal. Restoran pokreće Matthew Scott, talentirani kuhar iz londonskog Lyan Cuba zajedno s Wingut Wines ekipom koja se bavi prirodnim vinima. Uz PAPI, večeras u Sopalu gostuje i Pablo Sancibrian, predstavnik vinarije Goyo Garcia Viadera čija će se vina služiti uz Mattova jela.

Uspjesi Matthewa Scotta

Ovaj izvrsni kuhar bio je chef Lyan Cuba restorana u Londonu koji je zbog pandemije zatvorio svoja vrata. Matthew Scott nije htio sjediti i čekati bolje dane, već je pokrenuo HOT4U London – servis koji je dostavljao “meal kitove” tj. obroke koje je kod kuće samo trebalo dovršiti. Kako su se lockdown uvjeti ublažavali, tako se i HOT4U približavao svojim gostima, da bi s vremenom postao “permanent pop-up” koncept s rezidencijama u raznim pubovima, na festivalima, ali i drugačijim eventima.

Primjerice, HOT4U je održao privatnu večeru za Axel Arigato u njihovom novom londonskom sjedištu, a gostovao je u megapopularnom 2 SCHMUCKS carstvu u Barceloni.

Svjetska premijera PAPI restorana u Sopalu

Sve dosadašnje HOT4U inkarnacije kombinirale su utjecaje internacionalnog street fooda, tradicionalnih kuhinja Britanije i Francuske uz dobru dozu punkerskog guranja granica i igranja sa ustaljenim kulinarskim šablonama. Ukusno, zabavno i drugačije je ono što se može očekivati od Matthewog kuhanja pa tako i od novog restorana PAPI. Zato smo još više uzbuđeni što je svjetska premijera ovog još neotvorenog restorana upravo u Zagrebu, u Sopalu. PAPI u Londonu otvara svoja vrata na Valentinovo, a prikupio je preko 60.000 funti na Kickstarteru i jedno je od najvrućih otvaranja ove zime u Londonu.

PAPI je odabrao zagrebačku publiku da isprobaju jela i daju palac gore prije nego što osvoji britansku publiku. Sopal će ovakve evente raditi tijekom cijele godine, a preporučujemo da nikako ne propustite ovaj.

SAZNAJ VIŠE: