Nova tužba protiv Kanyea. Gap želi 2 milijuna dolara

Nakon izgubljene parnice za kampanju brenda Yeezy zbog koje je morao platiti 200 tisuća dolara kreativnoj direktorici, Kanye je dobio novi poziv za sud
25.05.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram
RECOMMENDED

Ako ste pratili sve što se događa s Kanyeom, onda znate da je adidas odlučio pustiti Yeezy tenisice u prodaju i da će Kanye od prodaje istih dobiti 15%. Stock Yeezy modela koji adidas ima vrijedi preko milijardu dolara i nije bilo govora o uništavanju robe. Iako je Kanye prekinuo ugovor s adidasom i dalje će od njih zarađivati neki iznos.

Onda dolazimo do drugog velikog ugovora koji je također naprasno raskinut. Radi se o Kanyeovoj suradnji s GAP-om koja je bila najavljena kao najveća suradnja u povijesti nekog komercijalnog modnog brenda za mase. GAP od Kanyea traži odštetu u iznosu od 2 milijuna dolara zbog zgrade koja je korištena za YEEZY. Kanye je navodno promijenio kompletan interijer, sagradio zid, srušio tri kupaonice i izvadio sva svjetla u prostoru bez da je o tome obavijestio ikoga iz GAP-a. Prošli tjedan je izgubio na sudu zbog neplaćanja kreativnoj direktorici kampanje za Yeezy naočale. Nije se pojavio na sudu i odlučeno je u korist tužiteljice. Ovu tužbu također nije komentirao. Kanye je nedavno zaštitio trademark za Yeezy socks/sneakers što znači da ipak kuha nešto novo i kreće u daljnju proizvodnju.

SAZNAJ VIŠE: