Nova izložba Harryja Nurieva obučena je u traper

Dizajner Harry Nuriev ima novu izložbu „Denim“ u kojoj predstavlja svoju kolekciju namještaja i raznih kreacija izrađenih od trapera
21.02.2023.
IMAGE SOURCE: Harry Nuriev

Umjetnik i dizajner Harry Nuriev otvara prvu samostalnu izložbu s galerijom Carpenters Workshop s nizom kreacija izrađenih od trapera. Jednostavno nazvana „Denim“ (traper), koelkcija označava nastavak Nurievovog koncepta transformizma u kojem uzima svakodnevne i često zanemarene predmetei reinterpretira ih kako bi ih prikazao u novome svijetlu.

„Denim“ izložba

Koristeći traper kao svoje prazno platno, Harry Nuriev stvara seriju „namjerno hibridnih komada“, koji će nas natjerati da preispitamo vlastiti odnos s namještajem oko nas, istovremeno odajući počast povijesti ove skromne, a toliko značajne tkanine. „Komade u ovoj kolekciji zamislio sam kao sklopove elemenata koji s emogu odvojiti“, kaže dizajner. „Tako se sofa može transformirati u fotelju, ali i otoman. Svaki element je vlastita cjelina koja zajedno čini komad“.

U prizemlj galerije Carpenters Workshop traper dizajn kretat će se od sofe i ormarića pa do opreme za teretanu i pulta za recepciju. „Na isti način na koji slažete svoje traperice, majice i jakne redoslijedom kojim želite, ja tako želim da se moj namještaj prilagođava i oblikuje prema željama korisnika“, dodaje Nuriev. Izložba „Denim“ održat će se od 4. ožujka do 13. svibnja ove godine.

SAZNAJ VIŠE: