Nedavni projekt Bottege Venete djeluje kao sveti modni hram

Bottega Veneta kreirala je jedinstveni projekt „The Square“ kojim daje vlastiti pogled na proslavu blagdana Ramazana
26.04.2022.
IMAGE SOURCE: SLEEK

Zajedništvo i duh okupljanja su u prvom planu novoga projekta talijanske modne kuće Bottege Venete. Inspiriran arapskim izrazom „medžlis“ koji označava zajedništvo, kreativni direktor Bottege Venete Matthieu Blazy razvio je jedinstveni projekt pod nazivom „The Square“ kojim ova modna kuća daje svoj pogled na proslavu muslimanskog blagdana Ramazana. „The Square“ prostoriju, koja je predstavljena u Dubaiju, konceptualizirao je libanonski arhitekt i glazbenik Carl Gerges tako da prostorija predstavlja sveti modni hram i mjesto okupljanja.   

Tijekom tri večeri u Dubaiju, talijanska modna kuća pozvala je mali i izabrani krug gostiju iz lokalne umjetničke glazbene i modne scene kako bi prisustvovali nizu kulturnih razmjena istražujući osjećaje i duh zajedništva koji se prigrljuju tijekom Ramazana. Kroz filmsku projekciju, glazbene izvedbe, pripovijedanje, poeziju i pripremljenu hranu brojnih domaćih talenata, Bottega Veneta proslavila je rad bliskoistočnih kreativaca. Suradnici i sudionici su bili spomenuti arhitekt Carl Gerges, jemenski istočnoafrički pripovjedač Shaima Al Tamimi, sudansko-britanska pjesnikinja  Asma Al Badawi, kanadski kantautor Mustafa the Poet te libanonski pjevač i tekstopisac Samer Doumet.

Zahvaljujući velikom uspjehu u Dubaiju, Bottega Veneta će održati svoj „The Square“ koncept u gradovima diljem svijeta, kao što su Tokio, Šangaj, San Francisco i Sao Paolo, slaveći lokalne kreativne zajednice i nudeći raznolika kulturna iskustva modnoj publici pojedinog grada.

SAZNAJ VIŠE: