Ne propustite odličnu izložbu ilustratorice Klasje Habjan

U Galeriji Kranjčar se ove srijede 7.rujna održava samostalna izložba ilustratorice Klasje Habjan po nazivom „Otapanje“ i trajat će sve do 21. rujna
05.09.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram @klasja/ dizajn.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ako nemate nikakvih planova za ovu srijedu, onda imamo odlični event za vas. Svi ljubitelji umjetnosti moći će posjetiti Galeriju Kranjčar u kojoj se u 20 sati otvara samostalna izložba ilustratorice Klasje Habjan pod nazivom „Otapanje“.

“Naslov izložbe Otapanje, prema jednome od radova, zaokružuje u cjelinu seriju kolaža nastalu kao posveta prepuštanju intuitivnom kreativnom procesu. Ta vrsta zaigrane (auto)refleksije, kroz medije kolaža, tuša i poezije, otvara prolaz u unutarnji svijet određen prolaskom vremena, izmjenama godišnjih doba, kao i prepuštanju slučaju, ludosti, slavlju i radosti“, kaže Klasja Habjan.

Ciklus kolaža nastalih u akvarelnim bojama i 20-ak bilježnica u tušu, radovi su kojima se ilustratorica Klasja Habjan predstavlja na izložbi Otapanje u Galeriji Kranjčar od 7. do 21. rujna. Posebnost jest i u tome što tijekom trajanja izložbe autorica izvodi radove u tušu otiskivanjem valjka i povlačenjem rollera na papiru.

“Prepuštanje vođenju linije i trenutku u kojem se jedino čuje zvuk povlačenja olovke ili tuša na papiru, prostor je susreta s elementarnim, ali i igre. To je Klasji Habjan omiljen dio procesa nastanka rada jer joj „linija u šetnji“, kako ju je opisivao Paul Klee, omogućava spontanost, susrete sa slučajnim, nepoznatim i njegu prvih ideja. Skicama u radnim bilježnicama i poetskim mislima uz kolaže zaokružuje se cjelina samorefleksivnog promatranja u mijenama koja poput nastanka kolaža ističe autoričin motivski repertoar u više slojeva radnog postupka, odnosno prožimanje više načina njezina izražavanja, kao i sklonost eksperimentu. Lakoća iskazivanja i jezgrovitost proizlaze iz osobnih opservacija, u bezbrižnosti i zaigranosti, ali i zapitanosti za bitno te u potrazi za kreativnim poticajima ne samo na izvorima u bliskom okruženju, nego i šire“, opisala je Nevenka Šarčević, kustosica izložbe u predgovoru Lakoća nesputanog.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: