Najsvježiji ljetni parfemi koji zaista dugo traju

Osvježavajuć miris i dugotrajan trag? Zvuči nemoguće! Zato donosimo listu TOP ljetnih parfema koji će uljepšati dan tko god prođe pored vas - od jutra do mraka
13.08.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ljeto je vrijeme za citruse, cvjetne note i lagane tragove. Kad temperatura postiže 40 stupnjeva savjetujem za dobrobit svih da ostavite svoj Baqarat Rouge doma. No problem je pronaći lagani, a osvježavajući miris koji ima dugotrajan trag. Jedini takav kojeg imam je Kayali Citrus. No, sigurna sam kako mora postojati još parfema koji zadovoljavaju ljetne kriterije. Dodatni je problem što ljetna vrućina i znojenje dodatno ubrzavaju isparavanje mirisa parfema. Kako bi bila sigurna da vam donosim provjerenu listu najboljih ljetnih parfema obratila sam se TikTokerici Nikol_Fragrance za savjet.

Maison Francis Kurkdjian Aqua
Celestia Cologne Forte

Note: Borovnica, Bergamot, Jasmin,
mimoza, Mošus

Ovo je za mene ultimativni citrusni miris! Na prvu imate osjećaj kao da vam je netko donio najhladniju Cedevitu od limuna (meni je ovo pozitivno jer na vrućini najviše žudim upravo za Cedevitom). Osvježava vas i hladi. Kasnije se ova bombastična nota citrusa smiruje (kao i Cedevita – kad ju tek napravite ona pršće pa se smiri) i ostaje fini svjež i sladak citrus koji traje cijeli dan. Nosila sam ovaj prafem kroz cijeli put po Toskani upravo iz tog razloga jer bi trajao do navečer, bez da bi me počeo opterećivati na vrućini.

Versace Versense

Note: Bergamot, citrusne note, smokva, kruška, Kardamom, ljiljan, jasmin, narcis, Cedrovina, drvo masline, mošus, sandalovina

Parfem od kojeg sam prije bježala jer neko vrijeme nisam baš bila fan citrusa. Citrusan, kiselkast, pomalo oštar, a u isto vrijeme elegantan i profinjen. Bila sam uvjerena kako će zbog tako izražene note citrusa ovaj parfem trajati sat vremena i imati usku projekciju, ali ne, ovaj parfem je dugotrajan i jako se osjeti. Mislim da toj dugotrajnosti doprinose drvenaste note koje ima, a koje ga čine elegantim. I miriše skupo.

Dior Homme Sport

Note: Limun, bergamot, aldehidi, Elemi, rozi papar, Drvene note, ambra, olibdanum

Muški parfem koji odlično funkcionira i na ženama u prilikama za odlazak na posao kada nosite lijepu bijelu košulju. Priznajte da ste barem jednom tijekom ljeta poželjele nositi neki muški parfem! Jednostavno, kada dođe ljeto baš vuku da ih probate. Ovaj parfem je svjež, citursan, elegantan i muževan na muškarcima, a na ženama svjež, elegantan, profesionalan i ozbiljan – idealan za vruće ljetne dane u uredu.

Carner Barcelona Danzatoria

Note: Ružičasti papar, ylang ylang, piment, Đurđica, cvijet naranče, jasmin sambac, Madagaskarska vanilija, mošus, pačuli

Ovaj parfem bih predložila za cijelu godinu! Da me pitate koji parfem miriše na mediteran, ja bih vam rekla da je to ovaj. Poseban, svjež, nostalgičan. Kao da ste na vrhu neke stijene tijekom naljepšeg godišnjeg odmora. Nemam toliko lijepih riječi niti toliko talenta u pisanju da bih riječima dobro opisala ovaj parfem. Ovo je onaj odmor za kojim žudite, onaj pogled s litice koji vam oduzima dah. Miriše originalno, neviđeno, a nepretenciozno. Što god više kažem, suvišno je – isprobajte ga kada ćete imati priliku.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: