Najljepše ilustracije Harry Potter knjiga dolaze ravno iz Londona

03.03.2022.

Knjige su nepresušan izvor mašte i vode nas u svjetove o kojima samo možemo sanjati. Knjige, osim u svrhu zabave i opuštanja, služe i u edukaciji te razvoju vokabulara. Ono što daje dodatnu važnost u doživljaju knjige su njene ilustracije. Kao što poslovica kaže, slika govori više od tisuću riječi pa se na ilustraciju gleda kao važan segment u pričanju priče. Mnoge se knjige ilustriraju na kreativan način, a jedne od najljepših ilustracija i dizajna knjiga pronašli smo u londonskoj poslovnici MinaLima. U njihov dizajn knjiga zaljubit ćete se na prvi pogled, pogotovo ako ste strastveni obožavatelj Harryja Pottera jer je upravo ova franšiza njihovo primarno ilustracijsko djelo.

Prekrasan projekt ilustracija pokrenuli su grafički dizajneri Miraphora Mina i Eduardo Lima. Ovaj dvojac udružio je snage još davne 2001. godine kako bi za produkcijsku kuću Warner Bros. kreirali grafički svijet Harry Potter filmova. Zajedno su radili na svih osam filmova, uključujući i filmove „Čudesne zvijeri i gdje ih naći“. Njihova je zajednička vizija kreirala cijeli grafički stil svih Harry Potter filmova. Potaknuti ovom uspješnom suradnjom, 2009. godine pokrenuli su vlastiti grafički studio MinaLima s ciljem stvaranja nekonvencionalnog i čarobnog dizajna i ilustracija za industriju zabave. Studio je prvo lansirao malu kolekciju grafičkih printova i umjetnina koje je ovaj dvojac kreirao za Harry Potter filmove. Od završetka filmova, Miraphora i Eduardo su nastavili svoj angažman u Harry Potter franšizi s brojnim dizajnerskim narudžbama za Wizarding World.

MinaLima studio nalazi se u Londonu, u energičnoj ulici Wardour okruga Soho. Sama vanjština, ali i unutrašnjost trgovine izgleda čarobno, baš poput jedne od magičnih radnji u Zakutnoj ulici. Svatko tko voli Harry Potter estetiku, obožavat će njihov dizajn knjiga. Posebnost ovih knjiga su interaktivne ilustracije koje će voljeti i oni najmlađi. MinaLima sav print stvara u vlastitoj tiskari koristeći dugotrajne, arhivske pigmentne boje. Za svoje Wizarding World Premium kolekcije ručno dodaju zlatne i srebrne folije ili folije u boji kako bi imitirali originalni grafički rekvizit iz filmova. U svojoj Harry Potter kolekciji, MinaLima studio je kreirao dizajn prvih dviju knjiga Harry Potter franšize, „Kamen mudraca“ i „ Odaja tajni“. I vjerujte nam, ilustracije knjiga očaraju na prvi pogled!

Osim Harryja Pottera, MinaLima ima vlastite ilustracije dječjih bajki kao što su „Ljepotica i zvijer“, „Petar Pan“, „Pinocchio“ re razne druge priče.

MinaLima studio je doživio veliki uspjeh pa se proširio i u druge gradove. Stoga njihovu radnju možete posjetiti i u New Yorku, Osaki i Pajuu. Njihove ilustrirane knjige koje su originalno na engleskom jeziku, prevedene su na njemački, talijanski i francuski jezik. Sve proizvode MinaLima studija možete pogledati na njihovoj službenoj web stranici s koje vrlo lako možete i naručiti navedene proizvode. Ako volite prekrasan dizajn knjiga, svakako istražite čarobni MinaLima svijet ilustracija!

SAZNAJ VIŠE: