SEARCH

Najljepše drvene kućice za bijeg od stvarnosti

Imamo popis drvenih kućica za najam u kojima ćete doživjeti pravu božićnu čaroliju
12.12.2022.
IMAGE SOURCE: Airbnb.com, Instagram @casa_nube/@treehouseresnicecroatia/ @zirzen_lovinac/ @plitviceholidayresort
RECOMMENDED

Sve smo napetiji kako nam se približavaju blagdani i u tolikoj smo strci da zaboravljamo odmoriti.  Uz naše prijedloge, možda ste već dobili ideje za poklone, ali ne zaboravite počastiti i sebe. U ovo stresno vrijeme, treba se resetirati, a kako bismo vam u tome pomogli, za vas smo izdvojili nekoliko mjesta za savršen bijeg.

CASA NUBE

Valjda je najljepša kuća koju smo ikada vidjeli. Ova drvena ljepotica izgleda poput nečeg iz kataloga, a zapravo nas od nje dijeli malo više od sat vremena vožnje. Casa Nube se sakrila u  Hlevcima, u šumi Gorskog Kotara i raskošno je utočište svih zaljubljenika u prirodu. Posebno je lijepa u ovo zimsko vrijeme kada iz udobnosti sobe, kroz staklenu stijenku možete promatrati blještavilo snijega. Zbog vanjske drvene fasade, stopila se s prirodom, a izvrsnost u izvedbi se nastavlja i na unutrašnjost opremljenu s velikim dnevnim boravkom, vinskim podrumom, luksuznim kupaonicama i nekoliko spavaćih soba. U dnevnom boravku otvorenog plana, vješto su postavili kamin oko kojeg se možete opustiti uz čašu kuhanog vina jer nema boljeg načina za psihički odmor, a na raspolaganju vam je i sauna za dodatno uživanje. 

ZIR ZEN

U kontrastu s luksuzom i maksimalizmom kuća kakve inače želimo posjetiti, Zir Zenn je, kako mu samo ime kaže, mirna oaza. Usred ničega, baš kao što i priliči mirnom utočištu, nalazi se kućica koja izgleda kao da se teleportirala iz svemira. Ova drvena kućica  u Lovincu, idealan je odabir za solo putnike ili parove jer je dovoljno malena i izolirana da se posvetite samo jedan drugome ili sami sebi, a nas je oduševila trokutasta stijenka kroz koju možete promatrati prvi lički snijeg. U njoj se nalazi dovoljno prostora da biste udobno odmarali, a u blizini je i sauna izgrađena ove godine. Iako nekonvencionalan odabir, nekada je ta jednostavnost ono što nam toliko fali i zato Zir Zen nije zaobišao našu listu.

TREEHOUSE RESNICE 

Odmičemo se malo u krošnje drveća jer tko ne sanja o kućici na drvetu? Nedaleko od Duge Rese, u Cerovcu Barilovićkom, možete iznajmiti kolibicu kao iz bajke koja će probuditi dijete u vama. Tišina, čisti zrak i netaknuta priroda uistinu je sve što vam treba za detox. Ovo je odabir za one željne avantura, ali i komoditeta jer kućica pruža oboje. Sve je potpuno prirodno održivo, struja se dobiva iz solarnih panela, a voda je kišnica. Zamisao je da se odvojite od mobilnih telefona i laptopa, sparkirate na krevet i zgrijete pod dekicom. Ne može bolje od toga.

PLITVICE HOLIDAY RESORT

Na Plitvicama smo pronašli hit mjesto za glamping. Tik uz Nacionalni park Plitvička jezera, u selu Grabovac, nalaze se moderne kućice na drvetu. Luksuzni interijer, pružiti će vam priliku za ponovno povezivanje s prirodom, a krošnje borova dati će vam prijeko potrebnu privatnost. U glamping dijelu resorta nalazi se devet kućica opremljenih s kuhinjom, dvije bračne sobe, terasom i svime potrebnim za ugodan boravak. Svaka od kuća ima privatan pristup jezeru i privatnoj plaži pa ćete u ovakvom okruženju začas napuniti baterije.

TREEHOUSE LIKA

Treehouse Lika, prostrana je kuća od svjetlog drva izdignuta 4 metra od tla. Smjestila se u Parku prirode Velebit, u Medaku, a premda je usred ničega, dovoljno je velika da bismo u njoj poželjeli živjeti i ostatak godine. Još jedan luksuzni biser našao se na listi jer je toliko praktično posjetiti ga. More je udaljeno manje od pola sata vožnje, Plitvice samo sat vremena, a možete prošetati i do obližnjeg jezera kako biste odmor učinili aktivnim. Malo je reći da je kuća savršeno rješenje za bijeg od sivila i zato pakiramo stvari i selimo se makar na dva dana.

SAZNAJ VIŠE: