Na Netflix stiže bizaran dokumentarac o skandalu koji je šokirao njujoršku gastro scenu

25.02.2022.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Netflix me doveo do ekstaze u veljači s dobrim dokumentarcima koje konzumiram više nego serije i filmove. U veljači smo dobili The Tinder Swindler i naravno dokumentarac o Kanyeu Westu koji je stvarno fantastičan ako vas zanima rap scena i svi njeni akteri. U pregledu najava sam uočila naslov koji mi je na prvi pogled izgledao blesavo “Bad Vegan”. Onda sam pročitala sažetak i izgledalo je još blesavije. U sažetku piše: “Život poznate chefice je krenuo nizbrdo nakon što se udala za muškarca koji joj je obećao da će njenog psa učiniti besmrtnim”. Zapitala sam se tko je pobogu uložio novac u ovaj zaplet i od toga napravio seriju, sve dok nisam shvatila da je priča u potpunosti istinita.

Priča prati mega uspješnu Sarmu Melngailis koja je 2000-ih bila suvlasnica jednog od najpoznatijih veganskih restorana u New Yorku “Pure Food & Vine” koji je uvijek bio krcat celebrityjima poput Owena Wilsona ili Woodyja Harrelsona. Posao je tekao glatko i činilo se da je Sarma na vrhuncu karijere kada joj je u život ušao muškarac kojeg je upoznala na Twitteru i za kojeg se naposljetku udala u tajnoj ceremoniji.

Od te 2011. stvari su postale bizarne. Njeni suradnici otkrivaju da im ni danas nije jasno kako ju je suprug uspio izmanipulirati do te mjere da je od uspješne self made žene postala bjegunka koja je ukrala skoro 2 milijuna dolara iz vlastitog restorana. Postoji puno teorija o tome što se doista dogodilo, a u nekima je čak nazivaju veganskim Berniejem Madoffom i pretpostavljaju da je sve osmislila kako bi se domogla novca, a da je onda sve svalila na svog bivšeg supruga.

Ovu napetu priču iščekujemo 16.ožujka kada premijerno stiže na Netflix. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: