SEARCH

Na naše tržište su stigli serum i emulzija s najstabilnijim derivatom vitamina C

Koje su vam prve asocijacije kada pomislite na vitamin C? Sigurno imunitet i energija jer riječ je o najpoznatijem borcu za zdravlje našeg organizma, neophodnom za njegovo svakodnevno funkcioniranje u svim uvjetima i u bilo koje doba godine
22.07.2022.
IMAGE SOURCE: Olival /Pinterest
RECOMMENDED

Kako je voće i povrće bogato vitaminom C sastavni dio naše svakodnevne prehrane, isto bi tako i proizvodi s vitaminom C trebali biti sastavni dio beauty rutine. Vitamin C djeluje antioksidativno, sprječava prekomjernu proizvodnju melanina, pospješuje sintezu kolagena pa je koža čvršća i elastičnija te daje zdravi sjaj kože kojemu u konačnici većina nas i teži.   

U neprestanom usavršavanju i traganju za najboljom i učinkovitom formulacijom proizvoda s vitaminom C, formulatori domaćeg brenda predstavljaju čak dva nova proizvoda: Olival Professional Vitaminski serum C+ i Vitaminsku emulziju C+ s etiliranom askorbinskom kiselinom koja je jedan od najstabilnijih oblika vitamina C.

Što je etilirana askorbinska kiselina?

Riječje o jednom od najstabilnijih derivata vitamina C uopće. Donosi sve benefite klasične askorbinske kiseline, a ujedno pogoduje i osjetljivijim tipovima kože. Ima značajno povećanu stabilnost, ali i bolju raspoloživost i dugotrajniju učinkovitost. Etilirana askorbinska kiselina pruža protuupalni učinak, djeluje antioksidativno, pomaže umanjiti djelovanje vanjskih čimbenika na kožu teprevenira sintezu melanina u koži čime sprječava nastanak i jačanje vidljivosti hiperpigmentacijskih mrlja što je u posljednje vrijeme postao jedan od najučestalijih kožnih problema protiv kojeg se borimo svim sredstvima.  

KAKOdjelujuNOVI PROIZVODI?

Vitaminski serum C+ nasljednik je omiljenog Vitaminskog seruma C iz iste kolekcije, a osmišljen je i formuliran s inovativnim aktivnim sastojcima i prema najnovijim istraživanjima i trendovima.  Novi Vitaminski serum C+  koncentrirani je serum s 10% etilirane askorbinske kiseline, dobro poznatom feruličnom kiselinom i vitaminom E.  Sadrži i ektoin i hijaluronsku kiselinu koji njeguju i hidriraju kožu te trokserutin koji pomaže u apsorpciji vitamina C i umiruje osjetljivu kožu. Ova snažna formulacija potentnih sastojaka djeluje protiv hiperpigmentacija i mrlja, pruža antioksidativni učinak i vraća sjaj sivoj i umornoj koži.

Serum je lagane je i prozirne teksture koja dubinski vlaži kožu te je pogodan za sve tipove kože, naročito mješovitu do masnu i dehidriranu, kao i za sve one koji vole proizvode na bazi hijaluronske kiseline.  Vitaminska emulzija C+ je koncentrirana serumska emulzija mliječne teksture. I nju odlikuje 10% etilirane askorbinske kiseline, a od seruma C+ razlikuje ju camu camu ekstrakt i kompleks ceramida koji doprinose hranjivosti i djelovanju protiv bora.

Camu camu je dobro poznat u prehrani, a kada je njega kože u pitanju riječ je o izuzetno djelotvornom sastojku koji pomaže ublažiti učinak stresa, posebice mrlje, bore, sitne linije i općenito umoran, beživotan izgled tena. Ima i snažan učinak na jačanje sinteze kolagena i regeneraciju kože, čime utječe na čvrstoću, elastičnost, tonus i sjaj.Vitaminska emulzija C+ je zbog svojih formulatornih specifičnosti pogodna za normalnu do suhu kožu, a posebice zrelu, kao i za one koji preferiraju laganije, ali kremaste serumske emulzije bez hijaluronske kiseline. 

KAKO I KADAIH KORISTIMO?

Iako se mogu koristiti ujutro ili uvečer, preporuka je ipak koristiti ih ujutro, prije kreme sa zaštitnim faktorom budući da sam vitamin C, a naročito u kombinaciji s feruličnom kiselinom i vitaminom E, djeluje izuzetno antioksidativno i fotoprotektivno.

Želite li imati lijepu, zdravu kožu? Ako je tako, proizvode s vitaminom C morate imati u svojoj rutini njege kože, a s ova dva proizvoda dobit ćete sigurne i stabilne serume, izuzetne formulacije i sastojaka koji u sinergiji rezultiraju zdravom i sjajnom kožom.

Proizvodi su dostupni u drogerijama i na web shopu www.olival.hr

SAZNAJ VIŠE: