SEARCH

Ovu MSCHF nogometnu kolekciju zapravo možete nositi

Kolektiv MSCHF u kolekciji inspiriranoj nogometom vraća svoj poznati valoviti uzorak zbog kojeg su završili na sudu
27.05.2024.
IMAGE SOURCE: MSCHF
RECOMMENDED

Umjetnički kolektiv MSCHF iza sebe ima više viralnih i bizarnih kolekcija s kojima provociraju javnost, a posljednja je s jedne strane njihova retrospekcija te donosi nogometnu loptu, tenisice i dresove koje zapravo možete vrlo lako nositi (za razliku od primjerice velikih crvenih čizmi).

MSCHF ovoga puta vraća u fokus svoj valoviti motiv koji se provlači kroz cijelu V2.wav kolekciju. Wave motiv se pojavio u njihovoj kolekciji Wavy Baby tenisica koje su lansirali 2022. godine, a gotovo 4500 primjeraka tenisica se po cijeni većoj od 200 dolara prodalo u prvih sat vremena. Iste tenisice zaradile su im i tužbu koju je Vans pokrenuo protiv kolektiva. Iako je Vans izašao iz sudnice kao pobjednik, MSCHF je postao sve popularniji široj javnosti i dodatno su utvrdili svoj status provokatora.

Valoviti dizajn ponovljen je u ovoj kolekciji pa V2.Wav tenisice možete nabaviti po cijeni od 295 dolara, a isti uzorak ponavlja se i na lopti nastaloj u suradnji s nogometnim brendom Umbro. Lopta je rasprodana, no na stranici kolektiva i dalje su dostupni dresovi i kratke hlače te čarape na kojima je printano ime MSCHF.

Tenisice su ipak središnji dio kolekcije, a kolektiv ih opisuje kao “klasičnu nogometnu tenisicu iskrivljenu za wavy generaciju. 21. je stoljeće, razina vode raste i jedino rješenje je postati valovit”, dio je opisa, a wavy se na stranici opisuje i kao glitch u simulaciji pa wavy tenisice spajaju digitalno i fizičko u jedan objekt. Istražiti je možete na njihovom webu.

SAZNAJ VIŠE: