Matt Damon i Ben Affleck pokreću vlastitu produkcijsku kuću

Matt Damon i Ben Affleck pokreću vlastitu produkcijsku kuću Potaknuti nepravdom plaćanja glumaca u trenutnog eri streaming platforma, uspješni glumci Matt Damon i Ben Affleck odlučili su osnovati neovisnu filmsku produkcijsku kuću koja već ima investiciju od sto milijuna dolara
23.11.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest/ Instagram
RECOMMENDED

Dva velika glumca Hollywooda Matt Damon i Ben Affleck, odlučili su zajedno osnovati vlastitu filmsku produkcijsku kuću. Prema New York Timesu, ova se ideja razvila iz nezadovoljstva oba glumca plaćama u trenutnoj eri streaminga. Mnoge streaming platforme odbile su podijeliti zaradu ostvarenu filmskim hitovima u prošlom desetljeću. Iz tog razloga, Damon i Affleck su najavili da će pokrenuti neovisnu produkcijsku tvrku za borbu protiv ovog problema. Investicijska tvrtka RedBird Capital Partners financirala je ovu ideju sa sto milijuna dolara.

Damon i Affleck složili su se da će njihova produkcijska kuća osigurati da se dobit pravedno podijeli svim sudionicima projekta. Affleck je rekao kako je produkcijska kuća nova stepenica njegove karijere, a Damon se obvezao glumiti u brojnim filmovima koje isključivo producira njihova kuća. Ove glumačke zvijezde se nadaju da će pokenuti promjenu u filmskoj i televizijskoj industriji po pitanju kvalitete sadržaja, a ne same količine. Affleck bi u produkcijskoj kući trebao biti izvršni direktor, a Damon bi preuzeo ulogu glavnog kreativnog direktora. S obzirom na njihovo dugogodišnje iskustvo u ovoj industriji, ovaj dvojac bi to mogao uspjeti.

SAZNAJ VIŠE: