Market ima novi meni i oduševilo nas je svako jelo

Donosimo detaljan popis čitavog novog menija zagrebačkog restorana Market street food
23.02.2024.
IMAGE SOURCE: Market
RECOMMENDED

Market je ponovno oduševio novim jelima koja je dodao u svoju menu kartu. Među već standardnim jelima koja osvajaju svojim istančanim okusima poput beef tartara, soparnika, piceka s mlincima i rižota od bundeve, od sada ćemo moći uživati i u svima omiljenoj sarmi, bunceku s grilanom palentom, tjestenini s fileom bijele ribe i još mnogo drugih fanastičnih gastro delicija. Odlučili smo isprobati svako novo jelo i možemo reći da su nas osvojili. U nastavku donosimo detaljan opis čitavog menija koji vas očekuje u Marketu.

JUHA:

Dnevna juha 5,60€ se uvijek radi sa sezonskim namirnicama s Dolca gdje chef Goran Stanisavljević izbacuje svoje kreativu.

PREDJELO:

1. Beef tartare s aromatiziranim maslacem i tostiranim domaćim sourdough kruhom 14,40€. Biftek kupujemo na Dolcu u mesnici Zagorac gdje je meso uistinu odlično. Uz beef tartare serviramo maslac sa začinskim biljem i naš domaći sourdough tostirani kruh. Idealno predjelo za sve mesoljupce. I da napomenem da kruh sami pečemo, a koliko je ukusan govori činjenica da većina gostiju misli da kruh kupujemo u nekim od razvikanih artisan pekarnica u Zagrebu.

2. Spring Soparnik s domaćim bijelim umakom (8 kom) 6,40€ je naša interpretacija soparnika pod utjecajem azijskih spring rolica gdje smo željeli postići hrskavost spring rolica a zadržati donekle okus soparnika. Ljubitelji klasičnog soparnika moraju znati da je u našem spring soparniku nalazi i krema od sira, tako da se ne radi o klasičnom soparniku. Uz navedeno, serviramo blago ljutkasti umak na bazi jogurta za svježinu i kick.

GLAVNA JELA:

1. Vegancijanski – Seitan na venecijanski s kremastom palentom 11,90€. Ovo jelo je naš veganski osvrt na jetrica na venecijanski. Seitan režemo kao i jetrica, a dimljeni seitan odlično paše u tu priču. Odlično jelo i za nevegane. Kao što je naš konobar Marko rekao: ‘Jako fina jetrica’:)

2. Rižoto s bundevom, crnim trubama, kestenjem i narom 11,90€. Jedan od naših poznatijih rižota koji je bio hit na jesen 2021. godine. Svaka komponenta podsjeća na jesen. Kompleksan i pun karaktera. Rižoto s potpisom našeg chefa Gorana.

MARKET NOVI MENI

3. Beef tagliata ala Market 14,40€. Dobivali smo mnogo upita za lagana jela s mesom ili keto jela, te smose odlučili napraviti našu Market verziju Beef tagliate. Beef tagliata ala Market sadrži 120 grama bifteka, zelenu salatu, cherry rajčice, listiće grana padana i sezonsko povrće.

4. Picek s mlincima i kremom od ljubičastog luka 12,90€.Tradicionalno jelo koje smo doveli na jednu višu razinu. Pileći batak i zabatak pečemo da ostane hrskavo izvana i mekano iznutra. Mlince slažemo kao lasagne i svaki sloj premazujemo s posebnim umakom i zatim zapečemo u pećnici. Kremu od ljubičastog kupusa radimo uz pomoć termo miksera, koji uz dodane začine, pretvara ljubičasti kupus u kremu. Klasik koji svakako preporučujem svima da probaju.

5. Sarma s pire krumpirom i dinstanim zeljem 11,90€. Naše trademark jelo kao nastavak na svima poznatu Street Sarmu koja je 2016. osvojila zagrebački advent. U porciju stavljamo 3 duguljaste sarme i pezentacija tanjura oduševi sve goste. Jer rijetko kada imate priliku pojesti tako lijepo serviranu sarmu.

6. Pašticada od juneće koljenice s domaćim njokima 14,90€. Pašticada od juneće koljenice s domaćim njokima i ukiseljenom mrkvom je naša verzija tradicionalne pašticade s njokima s twistom. Ovo jelo smo imali na prošlom meniju no toliko je popularno da smo ga jednostavno morali ostaviti na meniju.

7. Rižoto s biftekom, bundevom, crnim trubama i kestenjem 16,90€. Tražili smo rižoto koji će biti odličan bez mesa a i s dodatkom bifteka. Biftek se odlično sljubljuje s bundevom i kestenjem. Za ljubitelje mesa rižoto bez greške.

8. Buncek s grilanom palentom, dinstanim zeljem i umakom od hrena 13,90€. Buncek se sporo kuha, zatim se odvaja meso od kosti i rade se ukalupjeni ‘steakovi’ od bunceka. Palenta se slaže u isti kalup i zapeče. Uz snažne okuse buncek odlično se slaže kiselina iz dinstanog zelje i svježina koja dolazi iz umaka od hrena.

9.  Svježa tjestenina s filetom bijele ribe u vinskom umaku sa sušenim rajčicama i kaparama 16,40€. Dugo nismo imali tjesteninu u ponudi i ovo jela je naš osvrt na tjesteninu sa školjkama. File bijele ribe će najčešće biti orada, brancin, hama ili morski pas koji kupujemo na Dolcu. Filet režemo na trakice i zapečemo na grilu (110g čiste ribe). Uz umak na bazi vina, sušenih rajčica i kapara- ovo jelo će Vas teleportirati u ljetne dane na Jadranu.

DESERT:

1. Tiramisu 5,80€. Klasični talijanski desert koji se utkao u našu svakodnevnicu. Serviramo ga u čaši, a komentari su bili toliko dobri da je ostao na meniju iako je na meniju od početka ljeta.

2.Brownie s cikolom, kremom od naranče i limuna i listićima badema 5,90€. Čokoladni desert će uvijek biti na našem meniju, pa je tako ovdje Brownie s ciklom.

SAZNAJ VIŠE: